REGIO - Pajottenland+ keurt vier plattelandsprojecten goed

C21

REGIO - Pajottenland+ keurt vier plattelandsprojecten goed

Editie_gooik_pajottenland_1__kopie_
Robrecht Geeroms gaf meer uitleg over het project. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_pajottenland_2__kopie_
Marlies gaf meer uitleg over haar project.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_pajottenland_3__kopie_
Het project 'Koester je kern' uit Lennik.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_pajottenland_5__kopie_
Puur Pajottenland en Dorpsproject Familia . Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_pajottenland_4__kopie_
Het project VolleGaas. - Foto Marc Colpaert
 
Er werden niet minder dan 36 ideeën ingediend in het voorjaar bij de streekorganisatie Pajottenland+. Uiteindelijk werden er zeven projecten ingediend. Vier projecten daarvan raakten op 20 september goedgekeurd door de Plaatselijke Groep(PG) van Pajottenland+. In Paddenbroek werd tijdens een persconferentie de vier projecten voorgesteld. Vanaf 1 oktober kunnen het 'Dorpsproject Familia, 'Koester je kern', 'Puur Pajottenland-Beleef Paddenbroek' en tenslotte 'Volle Gaas, beleven', genieten samen van ongeveer 230.000 plattelandssubsidies tot eind 2024.

 Roel van het Paddenbroekcafé opende voor deze persconferentie exclusief zijn café en zorgde voor de lekkere hapjes en de Pajotse godendranken.

 
1 Dorpsproject Familia in Gooik
 
Het project 'Dorpsproject Familia' wil de synergie tussen het dorpshuis, de vrijwilligers en de organisaties versterken. Ere-burgemeester Michel Doomst gaf meer uitleg. Wij kunnen gelukkig gebruik maken van een tiental nieuwe vrijwilligers voor het beheer en de werking van deze zaal. Daarbij gaat ook aandacht naar ontmoeting en zal er een streepje groen komen op de gevel van de zaal Familia. Het project wil in Gooik een sterke dorpsdynamiek creëren", aldus Michel Doomst. Voor hun project kregen ze een bedrag van 27.950 euro.
 
 
 
2 Koester je kern
 
Het centrum van Sint-Kwintens-Lennik maakt deel uit van het project 'Groen Hoefijzer' in Lennik. Om meer groen te creëren binnen de kern, focust het project op geveltuintjes en gemeentelijk patrimonium. Ook de vzw Zonnestraal participeert mee binnen dit project en zal meer groen aanleggen op haar domein. 'Koester je kern' werd geschreven door zes burgers binnen de adviesschrijfgroep van de gemeente Lennik", vertelde Ingrid Callens. Om de mensen warm te maken voor het project komen er infoavonden en is er zelfs een workshop voorzien. Zij kregen een subsidie van 11.212 euro
 
 
3 Puur Pajottenland - Beleef Paddenbroek
 
 
Het project focust op de vijf pijlers binnen het plattelandscentrum Paddenbroek. Er is tevens een samenwerking tussen het centrum, de gemeenten Gooik en Roosdaal, Klimaatpunt en het Regionaal Landschap. Zo krijgt onder andere de pijler landbouw meer visibiliteit binnen het centrum en dit in nauwe samenwerking met de plaatselijke landbouwers.. Maar ook de bakoven krijgt een plaatsje binnen het project. Zo zullen er vrijwilligers opgeleid worden, er komen bakcursussen en nog veel meer. Rond Paddenbroek komt er tevens een voedselbos. Ze krijgen hiervoor een subsidie van 103.772 euro.
 
4 VolleGaas beleven
 
 
Via Galmaarden, Gooik en Lennik werd er al een fietsroute 'VolleGaas' opengesteld. Dit moet er voor zorgen dat fietsers vlug en veilig naar Brussel geraken uit het Pajottenland. Op deze route komen er fietsherstelzuilen en andere infrastructuur. Maar ook de opsmuk en herwaardering van groen vallen te ruimen binnen dit project. Alles kadert binnen het groter geheel van de VolleGaas-route, die ook aansluiting vindt bij buurgemeente Sint-Pieters-Leeuw. Fietsers geraken zo vlug vanuit Galmaarden naar Brussel", vertelde Alwin Loeckx. Ze krijgen voor dit project 87.717 euro. Ook burgemeester Simon De Boeck staat als fervent fietser pal achter dit project.
 
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 04 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 26 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief