GOOIK - Een gratis filmvoorstelling over dementie

C21

GOOIK - Een gratis filmvoorstelling over dementie

A_film_gooik_nu
 

De Gooikse Gezondheidsraad organiseert, samen met de Intergemeentelijke Preventiedienst Gezondheid Pajottenland, een filmvoorstelling rond dementie. Dit is een initiatief dat kadert binnen het project ‘Dementievriendelijke gemeente’ en binnen het project ‘Gezonde Gemeente’. Dorien De Weerdt van de Gooikse Gezondheidsraad, licht toe: “Het aantal personen met dementie zal de komende jaren stijgen.Dat zal heel wat impact hebben op o.a. de omgeving en de maatschappij. Daarom willen we, samen met onze partners, onze inwoners sensibiliseren activiteiten organiseren, focusgroepen installeren. Met deze film, met inleiding door een expert van het Expertisecentrum Dementie, zetten we weer een stap naar een dementievriendelijk beleid. Zo hopen we op termijn zelfs een Dementievriendelijke Gemeente te worden. Dat is een gemeente waar iedereen, ook mensen met dementie, meetellen en begrip krijgen.”

 
Jonas De Maeseneer, schepen van Gezondheid, voegt toe: “Als gemeente steunen we graag alle dementievriendelijke acties van de Gezondheidsraad en de partners. We hopen dat mensen door deze film een beter beeld krijgen van de mogelijkheden van mensen met dementie. Zo kan deze film bijdragen aan een betere kennis en beeldvorming zodat ze in de Gooikse samenleving verder even gewaardeerd en betrokken kunnen worden.”
“Vanuit het Pajotse ‘Gezonde Gemeente’ beleid leek het ons evident dat we rond deze actuele problematiek iets organiseren om de bevolking te informeren”, zegt Bianca Vanreepinghen, intergemeentelijk preventiewerker gezondheid Pajottenland. “We organiseren in totaal 3 concrete acties rond dementie. Zo is er op zaterdag 25 november nog een lezing gepland van Leen Dendievel en haar boek ‘Georges en Rita’ in Herne.En we willen ook graag inzetten op de bekendmaking van de dementierugzak. We merken dat mensen nog niet voldoende weten dat dit aanbod er al is.Omdat Gooik streeft naar de titel van Dementievriendelijke Gemeente, willen we de gemeente dus zeker mee op de kar trekken in de intergemeentelijke werking.”
 
 
 
Filmvoorstelling
 
De film ‘The Father’ is een fascinerend portret van een man (Anthony Hopkins) die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Hij twijfelt aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten en zelfs aan wat er echt is. Als kijker ervaar je zijn gevoelens en twijfels. Laat je meeslepen.
 
 Donderdag 27 april – 19 uur - Cultuurschuur De Cam
Inleiding door een expert van het Expertisecentrum Dementie Napraten met hapje en drankje, Gratis parking: De Cam of Parkeerstip Plosj. Iedereen kan gratis inschrijven voor 17 april 2023 via : dorien.deweerdt@gooik.be of bel 02/454 12 71
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief