Flitsmarathon: 18e editie gaat van start

C21

Flitsmarathon: 18e editie gaat van start

Federale_politie_logo_
 

 21 april slaan de Federale Wegpolitie en de Lokale Politie de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. Voor de 18e keer zal de politie gedurende 24 uur op alle Belgische wegen de snelheid van de weggebruikers extra controleren.

Verschillende lokale politiezones en de Federale Politie zullen 24 uur lang intensief snelheidscontroles uitvoeren. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Deze speedmarathon vindt op Europese schaal plaats, onder toezicht van Roadpol, het Europese netwerk van de wegpolitie. 
 
Met deze aangekondigde actie wil de politie bestuurders vooral aansporen om trager te rijden. Het is in de eerste plaats de bedoeling ervoor te zorgen dat bestuurders het gaspedaal minder diep indrukken. Want veel bestuurders minimaliseren nog altijd de gevaren die overdreven snelheid met zich meebrengt.  
 
Ter herinnering, de vorige editie in oktober 2022 was erg teleurstellend. 4,23% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Er namen toen 130 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 556 controleplaatsen. Bij de editie in maart 2022 was 3,82% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding.  
 
Verkeersveiligheid is een van de prioriteiten van de Geïntegreerde Politie. Ze organiseert daarom permanent preventie- en controleacties. We mogen immers niet vergeten dat overdreven snelheid een van de hoofdoorzaken van ongevallen is. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief