HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Groene vloot voor Dirac Industrie

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Groene vloot voor Dirac Industrie

Editiepajot_halle_volvo_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Dirac Industries uit Sint-Pieters-Leeuw heeft haar volledig autopark, zowel in België als in Tsjechië vervangen door de ecologische Volvo Drive V50. Zeven vertegenwoordigers van de firma mochten in garage Sterckx in Halle hun exemplaar in ontvangst komen nemen.

Dirac Industries heeft meer dan 40 jaar ervaring op vlak van industriële elektrische verwarming. Voor hen is het milieu een belangrijk aandachtspunt geworden.
 
Waarom viel de keuze op de Volvo Drive V50 vroegen we aan manager Philip De Brauwere.
“De economische redenen liggen voor de hand. Niet alleen is deze versie 90% fiscaal aftrekbaar , maar dank zij het lage verbruik van 3,9l/100 km, betekent dit ook nog een besparing van 30% op de brandstof factuur. De ecologische positieve invloed van het lage verbruik wordt tevens nog versterkt door de lage CO2-uitstoot”, aldus Philip De Brauwere.
 
Elke vertegenwoordiger bij Dirac Industries heeft jaarlijks zo een 50.000 km op de teller staan.
Philipe De Brauwere: “Wij zochten daarom naar een veilig, betrouwbare en een milieuvriendelijk aspect. Het is ook de enige breakversie die voldoet aan onze eisen”.
 
Start/Stop-systeem
Om een aanzienlijke afname van de kooldioxide-uitstoot te realiseren zijn de nieuwe DRIVE-versies uitgerust met twee slimme, nieuwe voorzieningen. Een daarvan is een Start/Stop-systeem, dat de motor uitschakelt als de auto stilstaat, bijvoorbeeld voor een stoplicht of in de file. Als de bestuurder dan de versnellingsbak in neutraal zet en het koppelingspedaal loslaat, schakelt de motor zichzelf uit. Zodra de bestuurder de koppeling weer intrapt, slaat de motor weer aan.
Deze techniek beperkt het gemiddelde brandstofverbruik — evenals de gemiddelde uitstoot van kooidioxide — met 4 tot 5 procent. Start/Stop-technologie is vooral effectief in stadsverkeer; dan kan de brandstofbesparing oplopen tot wel 8 procent.
 
Het tweede nieuwe systeem is een regeneratieve oplaadvoorziening. Deze laadt de accu op zodra de bestuurder het gas- of het rempedaal loslaat terwijl een versnelling is ingeschakeld. Ook dit levert een brandstofbesparing op van 2 tot 3 procent.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief