SINT-PIETERS-LEEUW - Inwoners Vlezenbeek: Bergensesteenweg beurtelings openstellen op twee rijbanen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Inwoners Vlezenbeek: Bergensesteenweg beurtelings openstellen op twee rijbanen

Editiepajopt_leeuw_vlezenbeek_foto_merckx
Michel Aubry. (Foto Felix Merckx)
 

Inwoners van de Brusseelbaan, Postweg en Lenniksebaan baan hebben op een vergadering de ingrepen besproken die men in Vlezenbeek wil instellen om het sluipverkeer in de omgeving van bovenvermelde straten te verminderen (zie http://www.editiepajot.com/regios/9/articles/36365 ). De bewoners hebben andere voorstellen dan deze die door het gemeentebestuur worden voorgesteld. Zij vragen ondermeer het verkeer van Halle naar Brussel terug op 2 rijstroken te laten verlopen ’s morgens en ’s avonds de Bergensesteenweg in 2 rijstroken open te stellen richting Halle. .

Laat  het verkeer opnieuw in twee rijstroken rijden en dit zal het ook weer vloeiend maken, zeggen de inwoners.  
Een ander niet te vergeten punt is de synchronisatie van de verkeerslichten.  Deze zijn hoofdzakelijk de oorzaak van de grote opstoppingen in Anderlecht en deze hebben ook gevolgen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw
De voorstellen van het schepencollege van Sint-Pieters-Leeuw betekenen volgens Michel Aubry van de bewonersgroep een zware belemmering voor de bevolking. “Wij, als inwoners, moeten geen slachtoffers worden van het slechte beheer van de Bergensesteenweg”.
De gemeente van Sint Pieters Leeuw dacht een goede oplossing te hebben gevonden door éénrichtingsverkeer te ontwikkelen in sommige straten in Vlezenbeek,  met als resultaat nieuwe omleidingen. Ook het aanbrengen van betonblokken, die enkel de toegang van landbouwvoertuigen toelaten is zorgen voor sluipverkeer. De verandering betekent voor vele mensen een omweg van verschillend kilometers De veranderingen die men wil aanbrengen zullen niet alleen veel geld vergen door de voorziene omleidingen (benzine), tijdsverlies (grote omleiding) alsook schade voor de verschillende winkels die zich in deze buurt bevinden. Zij houden eveneens geen rekening met de lokale boeren, die door deze aanpassing een grote omweg moeten maken, met als gevolg opstoppingen veroorzaakt door trage voertuigen,” zegt Michel Aubry.
Beslissingen over de Bergensesteenweg moeten worden genomen  door de verschillende regio's en door de federale overheid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief