SINT-PIETERS-LEEUW - Praatcafé over dementie

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Praatcafé over dementie

Editiepajot_leeuw_rusthuis_7_foto_merckx
Foto Felix Merckx

 Dementie is een ziekte die vooral ouderen treft. Studies tonen aan dat het aantal ouderen en dus ook het aantal dementerenden aanzienlijk zal toenemen de komende jaren. In 2001 waren er 161 000 dementerenden in België ( 9,3% van de 65- plussers). Men verwacht dat dit aantal zal stijgen tot 350 000 in 2050. De kans op dementie neemt toe met de leeftijd.

Het duurt meestal een paar jaren eer de diagnose wordt gesteld door een arts. Dementie treft niet alleen de patiënt , maar ook de naaste omgeving. De meeste dementerenden wonen thuis en worden 24/7 verzorgd door de partner, de kinderen en naaste familie.

Op dinsdag 16 mei 2017 wordt er, in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie MEMO, een praatcafé georganiseerd in het WZC Sint- Antonius te Sint- Pieters- Leeuw.

Dr. Jan Versijpt, neuroloog verbonden aan het UZ- Brussel, komt uitleg geven over de diagnosestelling van dementie en over de mogelijke behandeling. Iedereen die op de één of andere manier betrokken is bij de zorg voor een dementerende is welkom.

Het praatcafé start om 19u30 (deuren open om 19u).

Na de uiteenzetting is er kans om vragen te stellen en om na te praten met de spreker en/ of lotgenoten.

Het praatcafé is rolstoeltoegankelijk en gratis, op voorhand inschrijven is niet nodig.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief