Scholen uit HALLE, BEERSEL en Sint-PIETERS-LEEUW ondertekenen protocol met PZ Zennevallei voor een veilige schoolomgeving

C21

Scholen uit HALLE, BEERSEL en Sint-PIETERS-LEEUW ondertekenen protocol met PZ Zennevallei voor een veilige schoolomgeving

Protocol_1
Foto's Felix Merckx
 
Protocol_2
Foto's Felix Merckx
 

 Scholen en politie moeten samen werken aan een veilige schoolomgeving. De Ministeriële Omzendbrief PLF 41 omvat richtlijnen ter verbetering van de samenwerking tussen scholen en politiein de aanpak van jeugdcriminaliteit en aanverwante fenomenen zoals spijbelen. Daartoe vraagt de politie om éen vast aanspreekpunt voor de scholen te voorzien en een overeenkomst af te sluiten met de scholen van haar grondgebied.

De 'oude' politiezones Beersel, Halle en Sint-Pieters-leeuw hebben destijds een protocolakkoord afgesloten en/of de nodige werkafspraken gemaakt om deze samenwerkingsmodaliteiten te regelen.

Naar aanleiding van de samensmelting van deze drie politiezones tot de politiezone Zennevallei, heeft de politiezone in samenspraak met haar bestuurlijke en gerechtelijke overheden een voorstel van samenwerkingsprotocol opgesteld.

De officiële ondertekeníng van het scholenprotocol tussen de politiezone Zennevallei en lagere en secundaire scholen van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw werd in de raadzaal van het Halse stadhuis ondertekend

Het is de bedoeling van de omzendbrief om de samenwerking te verbeteren tussen scholen en politie in de aanpak van jeugdcriminaliteit (MOF) en aanverwante problemen zoals spijbelen of het onwettig thuis houden van kinderen door ouders (denk ook aan de Vlaamse Krachtlijnen m.b.t. spijbelproblematiek) .

Het samenwerkingsprotocol beoogt iets verder te gaan in functie van de lokale behoeften en  noden van de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle, namelijk het algemeen  leefbaarheids-, veiligheids-en welzijnsgevoel van de leerlingen te garanderen of te verbeteren.

De overeenkomst wenst een vertrouwensrelatie tussen de partijen te creëren, waarbinnen het mogelijk moet worden om in functie van het belang van vroegdetectie ook informatie rond mogelijke kindermishandeling, verontrustende opvoedingssituaties of vermoedens van  radicalisering door te geven.

Meer en meer is immers het bewustzijn gegroeid dat een integrale aanpak de enige optie is om adequaat aan voornoemde problematieken het hoofd te kunnen bieden. Met deze integrale aanpak willen de actoren tevens het algemeen gevoel van willekeur en straffeloosheid bestrijden, een gevoel dat leeft zowel bij slachtoffers als bij verdachten.

In de praktijk is het de intentie van de actoren om bij problemen, antwoorden te brengen die passen in een reëel opvoedkundig kader. Deze antwoorden zullen ste

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief