SINT-PIETERS-LEEUW - Werken in Ruisbroek nog steeds op schema
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde opnieuw een grote infoavond in de gemeentelijke basisschool De Wegwijzer. Er werd een toelichting gegeven over de stand van zaken van de werken in Ruisbroek.
Na het bouwverlof, vanaf maandag 31 juli 2017, starten de werken aan het rondpunt ter hoogte van de kerk. Indien er zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen, moeten de werken af zijn half oktober.
Eind februari 2018 zou de daarop volgende fase – tot aan de Humaniteitslaan – moeten afgerond zijn. Indien de werken onderbroken worden, door bijvoorbeeld de weersomstandigheden, zal deze termijn worden verlengd.
Bart Keymolen, schepen voor Openbare Werken: “We staan op de vooravond van een belangrijke fasewissel van onze wegen -en rioolwerken in Ruisbroek. We zijn er ons zeker van bewust dat de werken, mede door de complexiteit en omvang, een enorme impact hebben op Ruisbroek. Ook de typische ‘boomstructuur’ van de wegen brengt met zich mee dat bij het onderbreken van een hoofdtak, alle zijtakken de impact voelen tot ver buiten de werfzone. Doorgedreven overleg - bijna dagelijks - moet er voor zorgen dat de hinder voor zowel de bewoners als de handelaars zo klein mogelijk blijft. We vinden het dan ook van groot belang om onze Ruisbroekenaars te informeren, maar ook naar hun voorstellen te luisteren. Één feit is zeker, binnen een goed half jaar zal al het geduld beloond worden.”
Fase 2 heeft veel impact op de tijdelijke verkeerssituatie en deze is grondig verschillend van de 1e fase. De werken aan het rondpunt, alsook verderop richting Humaniteitslaan, maken het immers onmogelijk om via de normale West-Oostverbinding naar de Ring te rijden.
Ruisbroek ligt tussen de spoorweg en de autosnelweg wat ervoor zorgt dat er weinig alternatieve routes zijn.
Jan Desmeth, schepen voor Mobiliteit: "De tweede periode van deze ingrijpende werken in Ruisbroek heeft een grote impact op de mobiliteit, voornamelijk op de Noord-Zuid en op de Oost-West-verbinding. Ruisbroek ligt tussen de spoorweg en de autosnelweg waardoor er ook weinig tot geen alternatieven zijn om de omleiding te organiseren. We vragen begrip aan de inwoners, waar de omleiding voorbij komt. Sinds april 2016 vindt er op regelmatige basis een overleg plaats met Drogenbos, W&Z, AWV en de bedrijven Allnex en Henkel. We zijn blij dat we voor de mensen komende van het sas een alternatief kunnen aanbieden - weliswaar in één richting - langsheen de voormalige UCB. Nog enkele maanden geduld en dan zal de situatie echt wel beter, mooier, veiliger en leefbaarder zijn."