Politiezone Zennevallei - Een dag als interventie-inspecteur

C21

Politiezone Zennevallei - Een dag als interventie-inspecteur

3_politielogo_2011_p200
EP

 Gisteren stonden zowel ‘s morgens als ’s middags verschillende ploegen opgesteld in en rond de omgeving van Halse scholen. Het voornaamste doel was zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar zijn voor burgers, alsook het inperken van lokale overlast.

In het centrum van Halle, de stationsbuurt en in de omgeving van de Don Bosco school werd er te voet gepatrouilleerd. Aan het kruispunt van de Auguste Demaeghtlaan met de Ninoofsesteenweg werd eveneens toezicht gehouden op de massale leerlingenstroom en op het naleven van de verkeersregels door zwakke weggebruikers.

Ook in de omgeving van Lembeek werd toezicht gehouden, meer bepaald aan het station, in de buurt van de school Sancta Maria en de Delhaize-winkel. 

In de namiddag trokken de verschillende ploegen naar de parking van Shopping Pajot in Sint-Pieters-Leeuw voor een verkeersactie. Personen die onrechtmatig gebruik maakten van de busstrook werden aan de kant gezet. Er werd gebruik gemaakt van de camera’s met automatische nummerplaatherkenning (ANPR) om voertuigen die mogelijks niet reglementair zijn uit het verkeer te halen en aan een controle te onderwerpen.

In totaal werden er een 25-tal personen gecontroleerd. Er werden negen onmiddellijk inningen uitgeschreven voor inbreuken waaronder het niet of verkeerd dragen van de gordel, gebruik van gsm achter het stuur, busstrook rijden, … Twee van hen waren buitenlanders en dienden onmiddellijk het boetebedrag te betalen. Daarnaast mogen drie foutparkeerders zich verwachten aan een GAS-boete die hen eerstdaags verstuurd zal worden.

Drie overtreders zullen zich eveneens voor de politierechter moeten verantwoorden voor verschillende inbreuken waaronder het niet kunnen vertonen van het rijbewijs, vervallen van de technische keuring van meer dan zes maanden, niet inschrijving en niet verzekering. Voor deze laatste inbreuk werden ook twee voertuigen getakeld.

Daarbovenop traden de inspecteurs meermaals vermanend op en kwamen een aantal overtreders er van af met een mondelinge waarschuwing.  

En zo ziet een dag van een interventie-inspecteur er uit...

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2018
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief