Controle op zwaar vervoer in RUISBROEK

C21

Controle op zwaar vervoer in RUISBROEK

Douane
Grote controle in Ruisbroek.

Iedere dag doorkruisen heel wat tonnen vracht onze wegen. Op- en aanrijden van leveringen, transporten in kader van bouw, personenvervoer, … Onze steenwegen die gekend als goede verbindingswegen tussen verschillende grootsteden krijgen heel wat te verduren. Gelukkig verloopt deze trafiek veelal zonder problemen. 

Maar soms loopt het ook mis. Afgelopen jaar gebeurden er negen verkeersongevallen waarbij minstens één vrachtwagen betrokken was. Hierbij raakten 8 personen licht gewond en 4 personen zwaar gewond. Gelukkig vielen er geen dodelijke slachtoffers. 

Controle

Omdat de gevolgen van ongevallen met vrachtwagens zo nefast zijn, is regelmatige controle nodig. En het is ook nodig. Zo stelde de politiezone Zennevallei samen met de Douane afgelopen woensdag nog verschillende inbreuken vast. De controle had plaats ter hoogte van de weegbrug langs de binnenring in Ruisbroek. De controle duurde zo’n zes tal uren. In totaal werden er acht vrachtwagens en twee autocars gecontroleerd. Zoals de tijdsduur en het aantal gecontroleerde voertuigen al aangeeft, gaat het om heel intensieve en grondige controles. Naast 15 leden van de Douane namen nog drie leden van de dienst Verkeer van de zone Zennevallei deel aan de actie. 

Vaststellingen

Eén bestuurder werd betrapt op het rijden zonder bestuurderskaart. Dit betekende een boete van 1 320 euro. Verder bleek bij een autocar dat het reisblad onjuist werd ingevuld. De boete bedroeg 990 euro. Eén inbreuk op de rij- en rusttijd eindigde met een boete van 1 749 euro. De meest kostelijke inbreuk dat werd vastgesteld, was het foutief gebruik van de registratiebladen. Dit kostte de bestuurder 2 640 euro. Het uitvoeren van goederenvervoer met een voertuig zonder geldige vergunning, maakte een andere chauffeur nog eens 990 euro armer. Een laatste inbreuk werd genoteerd omwille van goederen die onvoldoende gezekerd waren. De boete hiervoor bedroeg 1 000 euro. 

In totaal werd er dus voor 8 689 euro aan onmiddellijke inningen uitgeschreven. 2 739 euro werd ter plaatse geïnd. Eén Oekraïense vrachtwagen werd getakeld in consignatie omdat de bestuurder het verschuldigde boetebedrag niet kon betalen. De bestuurder heeft nog 96 uur om alsnog de boete te betalen om zo zijn voertuig terug te kunnen recupereren. 

Naast de controle op de rij- en rusttijden controleerden de collega’s van de Douane eveneens op het misbruik van de zogenaamde rode mazout. Hier werden geen inbreuken vastgesteld.

In de toekomst zullen dergelijke acties zeker nog herhaald worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief