Honden horen aan de leiband ook in PZ ZENNEVALLEI

Honden horen aan de leiband ook in PZ ZENNEVALLEI

Hondenbrigade_
 

Tijdens het voorbije weekend werd er door de politiezone Zennevallei een actie op touw gezet om toezicht te houden op “honden aan de leiband“. Diverse teams vanuit de dienst Wijk werden op pad gestuurd om zowel in Beersel, Halle als Sint-Pieters-Leeuw controle uit te voeren op loslopende honden. Heel wat hondenbaasjes vinden het fijn om hun hond eens vrij te laten rondlopen. En hoewel dit steeds goedbedoeld is, is dit niet altijd een goed idee. Een vrij rondlopende hond kan immers heel wat problemen veroorzaken.

Het overgrote deel van de hondenbaasjes bleken, tot onze grote tevredenheid, de regels te respecteren, een kleine minderheid was echter niet in orde en werd geverbaliseerd.

Het ging in totaal om 84 wandelaars die werden aangesproken. 79 van hen, het overgrote deel dus, hadden elk hondenpoepzakjes bij en lieten hun honden netjes aan de leiband lopen. Vijf boetes werden uitgeschreven. Vier GAS-boetes voor niet aangelijnde honden werden opgesteld en één proces-verbaal GAS werd opgesteld voor het niet bijhebben van hondenzakjes. 

De volgende dagen en weken zal de lokale politie Zennevallei op diverse plaatsen gelijkaardige acties organiseren. Wie koste wat het kost toch zijn hond los wil laten lopen, kan daarvoor in veel natuurgebieden terecht in daartoe speciaal afgebakende hondenlosloopzones. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 mrt 2021

archief