We zijn nog op zoek naar burenbemiddelaars in tal van Pajotse gemeenten

C21

We zijn nog op zoek naar burenbemiddelaars in tal van Pajotse gemeenten

A_haviland
Ben je een kei in conflicten ontmijnen? Ben je op zoek naar een zinvolle bezigheid in jouw vrije tijd? Wil je actief bijdragen aan een aangename buurtsfeer? Dan is vrijwilligerswerk als burenbemiddelaar misschien iets voor jou! 
Je kiest zelf in welke gemeente in ons werkingsgebied je aan de slag gaat: Affligem, Asse, Beersel, Liedekerke, Merchtem, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Ternat en Wemmel. Zeker voor Beersel en Sint-Genesius-Rode zoeken we nog extra teamleden!
Kleine, alledaagse conflicten over geluids- of geuroverlast, huisdieren, zwerfvuil, kunnen zorgen voor opgehoopte spanningen die de sfeer in de buurt of wijk negatief beïnvloeden. Via bemiddeling richten we ons op het herstel van communicatie en een oplossing zonder dat politie of justitie moet tussenkomen. 
 
Haviland stuurt sinds eind 2022 een team van burenbemiddelaars op pad om burenconflicten op te lossen zonder dat de politie of justitie moet tussenkomen. Ons team biedt een luisterend oor voor de soms langlopende conflicten en neemt de tijd om een oplossing te vinden waar beide partijen zich in kunnen vinden. Het menselijk aspect en een dosis empathie zijn hierin heel belangrijk: je kan al veel oplossen met een goed gesprek. Het team van vrijwilligers wordt speciaal opgeleid om zo'n gesprekken op een neutrale manier te modereren. Zo vermijden we dat conflicten aanslepen of escaleren, en dat is een goede zaak voor alle buurtbewoners.
 

Heb je interesse om burenbemiddelaar te worden, stuur dan vóór 1 februari 2025 een mailtje naar burenbemiddeling@haviland.be. Stel jezelf kort even voor en vermeld waarom je graag burenbemiddelaar wil worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2024
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 sep 2024

archief