HALLE - Colruyt wil via het water containers vervoeren

C21

HALLE - Colruyt wil via het water containers vervoeren

Colruyt_laagste_prijzen_
Repro Editiepajot

Colruyt kiest voor de binnenvaart en de containerterminal van de haven van Brussel om goederen vanuit de Vlaamse kust te vervoeren. Dat kondigde Brussels minister van Vervoer en de Haven, Brigitte Grouwels (CD&V), aan. Ze is bijzonder tevreden over de keuze van de Halse warenhuisketen.

Volgens Grouwels betekent de keuze voor de binnenvaart een vermindering van 1.000 vrachtwagentrajecten tussen de havens van Antwerpen en Brussel.  

De containers zullen per vrachtwagen van de haven van Brussel naar het nieuwe distributiecentrum van Colruyt in Ghislenghien, een deelgemeente van Ath, gebracht worden. De Franse uitbater van de Brusselse containerterminal, CFNR, heeft volgens de minister Colruyt na een testperiode kunnen overtuigen om voor dit traject te kiezen voor de binnenvaart.     

Duurzaamheid

Voor Colruyt kadert de beslissing in het permanente streven van het bedrijf naar duurzame en haalbare oplossingen, zowel vanuit het ecologische als het economische standpunt. Ook de oververzadiging van de Antwerpse ring speelde een rol.     

Op jaarbasis kunnen 400 tot 500 containers van de Antwerpsen haven naar de haven van Brussel verscheept worden. Dat aantal kan nog stijgen als de marktvoorwaarden het toestaan om de distributiecentra van Colruyt in Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Lot, vanuit de Haven van Brussel te bevoorraden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2009
Marc Sluys
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief