PAJOTTENLAND - Politie stelt wijkwerking centraal

C21

PAJOTTENLAND - Politie stelt wijkwerking centraal

Politie_nieuwjaar_2011_collage_deschuyffeleer
Repro © Deschuyffeleer
 

Op voorstel van korpschef Marc Hellinckx stemde de politieraad van de politiezone Pajottenland unaniem in met de plannen voor een vernieuwde aanpak van de werking van het lokaal korps. Zo wordt de werking van het korps de komende jaren nog beter afgestemd worden op het typische landelijke karakter van de streek en de regio-ontwikkeling. De korpschef wil het korps verder  moderniseren en zijn werking optimaliseren om klaar te zijn voor de toekomstige maatschappelijke uitdagingen. Ook wil hij de kwaliteit van de dienstverlening nog opdrijven.

“Er komt een nieuwe organisatiestructuur gebaseerd op de gehanteerde werkingsprocessen zoals de gemeenschapsgerichte basispolitiezorg, de gespecialiseerde politiezorg en de informatiegestuurde politiezorg in plaats van op de klassieke functienormen zoals interventie, verkeer en recherche. Ook de personeelsformatie wordt hiertoe herzien”, maakt de korpschef duidelijk. “Hierbij wordt de sleutelpositie van de wijkwerking als hoeksteen van de gemeenschapsgerichte politiezorg erkend en de focus op wijkgebonden politiezorg vergroot”.
Wijksectoren
Op termijn zal gewerkt worden met twee wijksectoren die elk het grondgebied van drie gemeenten zullen beslaan. Er komt een sector Centrum met Lennik, Gooik en Pepingen en een sector Zuid met Bever, Galmaarden en Herne. De verschillende politieposten in de gemeenten blijven wel bestaan mits een aanpassing van de openingsuren. Een wijkcoach zal de leiding van elke sector waarnemen. “Elke post zal beschikken over een internetadres en elke wijkwerker wordt uitgerust met een GSM om hun bereikbaarheid te vergroten”, aldus nog Marc Hellinckx in zijn nieuwe visie. Een betere spreiding van de diensten en een grotere aanwezigheid van politie in de valavond moet de doeltreffendheid verhogen en zorgen voor meer pro-actief werken. In de ondersteunende diensten komt het accent te liggen op het verwerven van meer know-how en een hogere specialisatie. Ook de website van de politiezone zal mettertijd een grondige facelift ondergaan.
De realisatie van het volledige plan wordt verwacht tegen 2015.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief