PAJOTTENLAND - Politie wil meer federale steun

C21

PAJOTTENLAND - Politie wil meer federale steun

De_6_burgemeesters_van_de_politiezone_pajottenland
Repro © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland lichtte korpschef Marc Hellinckx niet alleen een tipje van de sluier over zijn visie van de politiewerking in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Hij drong ook aan op meer ondersteuning vanuit de Federale Politie voor de kleinere landelijke politiezones, die in zijn ogen vanuit hun eigenheid, best niet verplicht worden op te gaan in naburige verstedelijkte korpsen.

“Met de steun van de Federale Politie en mits een aangepaste federale en gewestelijke financiering hebben ook de kleinere landelijke zones hun bestaansrecht. Het opdringen van fusies tussen politiezones heeft geen zin”, geeft de korpschef nadrukkelijk aan. “Wel is het aangewezen dat er tot een daadwerkelijke interzonale samenwerking gekomen wordt ook over de provinciegrenzen en de taalgrens heen”. Ook burgemeester Michel Doomst als voorzitter van de Politieraad gaf aan dat het Pajottenland best in zijn huidig bestel blijft bestaan.
Toekomstdenken
De lokale politie van het Pajottenland denkt ook doelbewust aan de toekomst. Tegenover de nieuwe uitdagingen wil het korps samen zijn bevoorrechte partners medewerken aan de verdere uitbouw van een betere regionale dienstverlening aan de burger. De korpschef vroeg dan ook vanuit de gemeentebesturen om politieke moed, durf en toekomstdenken om niet langer te talmen met de bouw van een centraal politiegebouw en regiohuis in het Pajottenland.
De bijeenkomst was ook een gelegenheid om Jeanine De Loecker uit te wuiven als trouwe medewerkster. Zij kan nu met volle teugen genieten van haar welverdiende opruststelling. Ook Willy De Waele, die over enkele weken de burgemeesterssjerp van Lennik overdraagt aan Vlaams parlementslid Irina De Knop, mocht dankbetuigingen in ontvangst nemen voor zijn jarenlange belangstelling in en medewerking aan het politiek ondankbare politiegebeuren.
Ingevolge eerdere afspraken in de schoot van het Gooiks oppositiekartel open Vld/Sp.a vervangt Anita De Mangelaere in de politieraad voortaan Philippe Willems als raadslid. Zodoende is nu naast de CD&V en de Open Vld met de Sp.a ook een derde politieke familie vertegenwoordigd in de politieraad vertegenwoordigd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief