GOOIK / REGIO - Toeristisch bord voor het Pajottenland

C21

GOOIK / REGIO - Toeristisch bord voor het Pajottenland

Editiepajot_gooik_de_maeyer_foto_marc_colpaert
Luc bij zijn kunstwerk. - Foto © Marc Colpaert
 

Gooikenaar Luc De Maeyer (56) heeft zijn opdracht voor het maken van een toeristisch bord, dit op vraag van Pajottenland+, tot een goed einde gebracht. Het bord van één op vier meter lang, met daarop bekende items uit de verschillende gemeenten, zal geplaatst worden in de zeven centra van de Pajotse gemeenten.

Beeldend kunstenaar in de ruime zin van het woord, Luc De Maeyer uit Gooik, kreeg - nadat hij het beste ontwerp had ingediend - twee jaar geleden van Pajottenland+ de opdracht om een soort van toeristische wandtekening te maken, met daarin enkele logo’s van de zeven Pajotse gemeenten verwerkt. Het gaat over de gemeenten: Gooik, Galmaarden, Herne, Bever, Pepingen, Roosdaal en Lennik. “ Eerst was er sprake om van elke gemeente drie opmerkelijke items of symbolen op het bord te plaatsen, nadien werd afgesproken om twee items te plaatsen. Dan was er nog de vraag welke items. Voor Galmaarden werd al vlug beslist om de Pauwelviering te gebruiken, in Bever was een heks dan weer populair, een watermolen uit Herne, de molen van Zeppos in Roosdaal en het kasteel van Gaasbeek mochten ook niet ontbreken. Het was natuurlijk niet zo simpel om alle betrokkene op één lijn te krijgen”, lachte Luc. “ Zo vertelden sommigen dat een trekpaard niet mocht ontbreken, landbouwers vonden dat dit niet meer van deze tijd was en zo kwam er geen trekpaard, maar een landbouwtractor in de plaats op het uiteindelijk ontwerp.

De opdracht was niet zo simpel wist ook burgemeester en voorzitter van Pajottenland+ Michel Doomst uit Gooik. “ Het was de bedoeling om een wandtekening te maken met daarop enkele symbolen uit onze streek, die dadelijk herkenbaar zijn bij de mensen. Zo weten de mensen en ook de bezoekers wat ze mogen verwachten in deze zeven gemeenten en wordt tevens de samenwerking tussen deze zeven gemeenten nog eens extra in de verf gezet”, aldus de burgemeester.Luc dacht eerst om de verschillende symbolen in een gekend schilderij van Breughel te plaatsen, maar dat idee werd verworpen. Het werd dus een mooi Pajots landschap met daarin de verschillende items over de gemeenten. Onderaan komen dan de logo’s van de zeven verschillende gemeenten. “ Het is de bedoeling om onze streek met dit bord nog meer uitstraling te geven. Het bord in Gooik zal geplaatst worden tegen de omheiningmuur ter hoogte van de kunstacademie in het centrum van Gooik. De gemeenten mogen natuurlijk zelf kiezen waar ze het beeld gaan plaatsen”, aldus Michel Doomst. De metalen borden - met daarop het ontwerp van Luc De Maeyer - zullen binnenkort in de zeven verschillende gemeenten van het werkingsgebied van Pajottenland+ geplaatst worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief