GOOIK - Zennetoer zoekt jonge bands

C21

GOOIK - Zennetoer zoekt jonge bands

Editiepajot_gooik_zennetour_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het project ‘Zennetoer’ wil hét muziekconcours van het Pajottenland en de Zennevallei zijn. Een wedstrijd waarbij nieuwe, jonge muziekbands een kans krijgen hun muziek voor te stellen aan het publiek in vijf preselecties en een finale. Ze kunnen onder professionele omstandigheden podiumervaring opdoen en worden beoordeeld door een professionele jury en door het publiek.

In 2012 gaat de ondertussen zesde editie van muziekwedstrijd Zennetoer opnieuw van start.. De klassieke ingrediënten van Zennetoer blijven bewaard: Kansen geven aan jonge bands, een deskundige jury en een rijkelijk gevulde prijzenpot. De jeugddiensten, jeugdhuizen en cultuur- en gemeenschapscentra van Beersel, Dilbeek, Gooik, Halle, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode en Ternat werken opnieuw samen om jongeren een podium te geven voor hun talent.
 
Vanaf half april tot 1 augustus 2012 kunnen groepen zich inschrijven voor Zennetoer via de website www.zennetoer.be . De deelnemende bands moeten een gemiddelde leeftijd lager dan 30 hebben en minstens één groepslid moet afkomstig zijn uit de regio Pajottenland/Zennevallei. Ook groepen uit Asse en de 19 Brusselse gemeenten kunnen zich inschrijven. Vanaf oktober gaan de vijf preselecties van start. Elke band treedt op in een preselectie dicht bij zijn thuisbasis. Op die manier krijgt het publiek groepen uit eigen streek te zien.
 
Op 5 januari 2013 strijden vijf finalisten om de hoofdprijs in CC ’t Vondel in Halle.
 
Zennetoer is een organisatie van de cultuur- en gemeenschapscentra van Beersel (CC De Meent), Dilbeek (CC Westrand), Halle (CC ’t Vondel), Linkebeek (GC De Moeilie), Roosdaal (GC Koetshuis) en Sint-Genesius-Rode (GC De Boesdaalhoeve), de cultuurdiensten van Galmaarden en Pepingen, de jeugddiensten van Beersel, Dilbeek, Gooik, Halle, Herne, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat en de jeugdhuizen van Beersel (JH ‘t Vraagteken), Gooik (JH Guuk), Sint-Genesius-Rode (JH Animoro) en Ternat (JHT)
 
Zennetoer wordt ondersteund door de cultuurregio Pajottenland/Zennevallei, de provincie Vlaams-Brabant en Coördinatie Vlaamse Rand van de Vlaamse Gemeenschap.
 
Bij de deelnemende muziekgroepen mag de gemiddelde leeftijd van de leden niet hoger liggen dan 30 jaar. Zennetoer wil echt een muziekwedstrijd zijn voor jonge bands. Het publiek van Zennetoer (preselecties en finale) zijn jongeren van 16 tot 30 jaar. Ten minste een bandlid moet wonen in de regio Pajottenland/Zennevallei. Dat zijn de gemeenten Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Affligem, Ternat, Liedekerke, Roosdaal, Lennik, Gooik, Pepingen, Halle, Herne, Galmaarden en Bever. Ook groepen uit Asse en de 19 Brusselse gemeenten kunnen zich inschrijven.
 
Planning en tijdsschema
In het najaar van 2012 gaan de vijf preselecties van start. Deze preselecties vinden plaats in de cultuur- en gemeenschapscentra van Beersel (CC de Meent), Dilbeek (CC Westrand) en Sint-Genesius-Rode (GC de Boesdaalhoeve), Jeugdcentrum Puls in Ternat en Jeugdhuis Guuk in Gooik.
 
De data van de preselecties zijn: 6 oktober Jeugdhuis Guuk (Gooik; 19 oktober PCC De Meent (Beersel); 3 november CC De Westrand-feestzaal (Dilbeek); 17 november Jeugdcentrum Puls (Ternat) en 1 december GC De Boesdaalhoeve (Rode). De finale heeft plaats op 5 januari 2013 in ’t Vondel in Halle.
 
De winnaar van de juryprijs wint twee dagen studiotijd in een professionele opnamestudio.
De meest beloftevolle groep wint een demo-opname in muzieklabo Noisegate en zal bovendien ondersteund worden door een bandcoach die repetities van de groep bijwoont en ze begeleidt voor de demo-opname. Voor de publieksprijs zijn er originele prijzen zoals bv. gratis T-shirtbedrukking en waardebonnen voor muziekinstrumenten en technisch materiaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief