ROOSDAAL / REGIO – Project “Terug in de MobiliTIJD” opgestart

ROOSDAAL / REGIO – Project “Terug in de MobiliTIJD” opgestart

Editiepajot_roosdaal_project_mobilitijd_foto_jacky_delcour__6_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_project_mobilitijd_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_project_mobilitijd_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_project_mobilitijd_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_project_mobilitijd_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_project_mobilitijd_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_project_mobilitijd_foto_jacky_delcour__5_
Foto's © Jacky Delcour
 

Zondag werd het project “Terug in de MobiliTIJD” aan het GC Het Koetshuis in de Roosdaalse deelgemeente Strijtem opgestart, een project van de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei en Toerisme Pajottenland & Zennevallei.

Tussen april 2012 en september 2013 vliegen we in het Pajottenland en de Zennevallei “Terug in de MobiliTIJD”. Vervoer is dan immers het centrale thema van de regionale erfgoed- en toerismewerking. Van april 2012 tot september 2013 worden in de 16 gemeenten van de regio diverse erfgoedactiviteiten rond vervoer op poten gezet. Laat het vervoerserfgoed in Pajottenland & Zennevallei je in vervoering brengen en keer terug in de ‘mobiliTIJD’!
Mobiliteit is een actueel thema. Of het nu gaat om de werken voor het GEN-project, de eventuele nieuwe tramlijnen in onze regio of de fileproblemen op de Brusselse ring, mobiliteit kan heel wat stof doen opwaaien. Ook vroeger gaf mobiliteit regelmatig voer tot gespreksstof. De regio Pajottenland & Zennevallei heeft dan ook een rijke vervoersgeschiedenis: van het Brabants trekpaard tot de boerentram en de E40, mobiliteit bepaalde en bepaalt nog steeds het uitzicht en de identiteit van deze regio.
Wil je weten wat er allemaal te beleven valt of waar de Nostalbus halt houdt? Alle activiteiten vind je terug op www.uitinvlaamsbrabant.be/terugindemobilitijd
Dit project is een samenwerking tussen Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei, Toerisme Pajottenland & Zennevallei en de gemeenten Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, vzw De Rand en Provincie Vlaams-Brabant.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 12 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief