REGIO – Nieuwe zeildoeken en borden met streektekening Pajotse symbolen

C21

REGIO – Nieuwe zeildoeken en borden met streektekening Pajotse symbolen

Editiepajot_streekvlaggen
Ingezonden foto
 

Pajottenland+ overhandigde aan de zeven gemeentebesturen van het Leadergebied bijkomend promotiemateriaal, om de toeristen en de eigen inwoners meer inzicht te geven in de streekidentiteit van dit meest landelijke gedeelte van het Pajottenland.

Bij de start van de lente, op 21 maart van dit jaar, onthulden de zeven gemeenten het grote vier meterbord met symbolen van de regio. ,,We hebben vanuit de werking van het Huis van het Pajottenland nog een kleinere versie met een lengte van 2 m laten aanmaken’’, vertelt Lien Standaert, projectmedewerker van Pajottenland+. ,,Deze borden kunnen de gemeenten ophangen op locaties waar veel mensen langskomen: toeristen, recreanten en ook inwoners uit de eigen gemeente en de regio. Hoe meer mensen de streek leren kennen, hoe beter. Elke gemeente ontving twee exemplaren, net als van de vier meter lange zeildoeken met dezelfde tekening. Deze zijn ook nieuw. Die zijn nuttig om de streekeigenheid uit te dragen bij een evenement, een jaarmarkt of een grote manifestatie’’.         
Voor de uitwerking van de tekening en het vastleggen van de streeksymbolen hebben de gemeentebesturen samen gezeten. ,,We hebben eerst aan elk gemeentebestuur gevraagd welke symbolen voor hun gemeente het best pasten om uit te dragen als streekidentiteit’’, zegt Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+. ,,Vanzelfsprekend kom je dan tot meerdere kapellen, kerken en kastelen. Daaruit hebben wij dan voor de totaliteit van de regio naar de beste mix gezocht en dit voorgelegd aan de gemeentebesturen. De meest unieke symbolen per fusiegemeente kregen dan voorrang. Zo kwamen we bijvoorbeeld voor Pepingen tot twee symbolen van Bellingen, namelijk de kerk en de hoeve Cantimpré en de Drogoprocessie. Kerk en hoeve zijn uniek, om dat er geen ander dorp in de regio is waar de dorpskern een stuk verderop ligt. Drogo is een processie met grote uitstraling. En als je op het niveau van kastelen kijkt, dan biedt Gaasbeek meer dan Terrijst. En zo werd voor alle streeksymbolen een afweging gemaakt. De zeven gemeenten kunnen zich best vinden in het resultaat’’.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief