SINT-PIETERS-LEEUW - Dave Van Campenhout de snelste in Vlezenbeek

SINT-PIETERS-LEEUW - Dave Van Campenhout de snelste in Vlezenbeek

2008-10-19_01
 
2008-10-19_02
2008-10-19_03
2008-10-19_04
2008-10-19_05
 

Het veldritseizoen van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) is weer op gang geschoten. Vandaag zondag 18 oktober stond de eerste manche op het programma onder een mooie blauwe hemel, zelfs het najaarszonnetjes was van de partij.

Van bij de eerste veldrit stond er direct een mooi deelnemersveld aan de start, 39 dapperen hadden zich ingeschreven voor wat een snelle, uitputtende, maar spannende cros zou worden.
 
Organisator Ferenc Van Cappellen (www.studiographics.be)  had gisteren reeds een mooi parcours uitgetekend. Het parcours, ruim 2.7 kilometer lang, bestond grotendeels uit veldwegen, maar ook uit een technische singletrack en om de deelnemers even op adem te laten komen was er ook een lang stuk verharde betonweg voorzien.
 
Van bij de start werd er direct gesprint naar de eerste veldweg. Dave Van Campenhout – die heel de zomer bijgetraind had – nam direct het commando en had bij de eerste doortocht reeds de schifting doorgevoerd. Op enkele meters volgde Philip Keuleers met achter hem Stephaan Wijns, Eric Laforge en Rudy Berwart.
 
In een tweede groepje op een honderdtal meter van deze kopgroep, o.a. Jacques Michiels, Luc Van Campenhout, Hendrik Van Dorsselaer en Werner Zimmerman. Ook in dit groepjes lag het tempo zeer hoog waardoor na enkele ronden ook deze groep versnipperd was.
 
Maar terug naar de kop van de wedstrijd, waar de leuze “Loon naar arbeid” gerespecteerd werd en bij het ingaan van de laatste ronde werd duidelijk dat de zege ofwel voor Dave Van Campenhout ging zijn, of voor Michael Naessens. Dit duo had een klein kloofje geslagen met eerste achtervolger Stephaan Wijns. Philip Keuleers probeerde nog aansluiting te vinden bij Stephaan Wijns, maar zou daar niet meer in slagen. De zege ging vandaag naar Dave Van Campenhout die in een spurt met Michael Naessens deze laatste nog remonteerde in de laatste meters voor de finish. Een prachtzege voor Dave en een mooie tweede plaats voor Naessens. Derde werd dus Stephaan Wijns voor Philip Keuleers en Geert Wauters.
 
In de categorie A ging de zege naar Dave Van Campenhout, voor Philip Keuleers en Joeri Deleebeeck. In de categorie B was de overwinning voor Michael Naessens, voor Stephaan Wijns en Geert Wauters. In de categorie C tenslotte was de zege voor Rudy Berwart, voor Eric Laforge en Jacques Michiels.
 
De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be).

Volgende week afspraak in Merchtem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2008
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief