PEPINGEN / HALLE - Basisschool Spring in ’t Veld Bellingen brengt bezoek aan Ommekaar in Buizingen

PEPINGEN / HALLE - Basisschool Spring in ’t Veld Bellingen brengt bezoek aan Ommekaar in Buizingen

Editiepajot_pepingen_halle
Ingezonden foto
 

De leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar van de Basisschool Spring in ‘t Veld  in Bellingen gingen op bezoek naar het buurthuis Ommekaar in Buizingen. In het kader van Welzijnszorg werd er in de klas al gewerkt rond armoede in ons land. Het werd de kinderen duidelijk dat armoede dikwijls verscholen zit in onze maatschappij en dat ook mensen met werk en een huis in armoede kunnen leven.

De kinderen kregen een rondleiding in de winkel van Ommekaar waar ze ontdekten, dat er heel wat toffe  tweedehands spulletjes te kopen zijn voor zeer weinig geld. De visie van Ommekaar is dat ook arme mensen hun trots hebben en willen betalen voor datgene ze kopen. Mensen die echter in een financiele  crisis zitten kunnen met een OCMW bon producten aanschaffen. Natuurlijk staat de winkel open voor iedereen, niet alleen voor mensen met weinig geld.

Ook kregen ze  een kijkje in de sociale kruidenierszaak , het ‘Ommekarretje’ . Die winkel is enkel toegankelijk voor mensen die het echt niet breed hebben. Zij mogen op vertoon van een OCMW kaart daar  hun boodschappen doen. Het ‘Ommekarretje’ verkoopt de basisproducten wat voeding en onderhoud betreft. De winkel accepteert graag donaties van mensen en bedrijven en koopt zelf ook nog producten aan om hun rekken  te vullen.

Verder zagen ze ook  het buurtcafé van Ommekaar. Deze plek is een ontmoetingsplaats voor mensen van de buurt. Het is steeds open voor iedereen die een babbeltje wil slaan, een krant lezen of iets drinken.

Na de rondleiding mochten de kinderen zelf in de winkel iets leuks kopen met 1 euro. Daar konden ze echt hun hartje mee ophalen. Deze uitstap werd gerealiseerd i.s.m. de gemeente Pepingen en paste in hun project rond 'Kinderarmoede'. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 12 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 08 okt 2017
Felix Merckx | 03 okt 2017
Felix Merckx | 30 sep 2017
Emile Devogeleer | 29 sep 2017

archief