HALLE / PEPINGEN - Vroegere Exquis wordt dansschool ‘Ballerino’

C21

HALLE / PEPINGEN - Vroegere Exquis wordt dansschool ‘Ballerino’

Ballerino
Magali Berael in haar nieuwe danszaal (Ingezonden foto)
 

 De vroegere Exquis (in een ver verleden bekend als dancing ‘The Roots’) wordt binnenkort verbouwd tot een dansschool in Pepingen. Ballerino vzw uit Lembeek zal daar immers haar dansactiviteiten uitbreiden.

Ballerino ontstond in 1998 onder de leiding Magali Berael en startte toen met 25 leerlingen. Ondertussen groeide de dansschool uit tot 260 leden met steeds hetzelfde doel voor ogen: een kwalitatieve dansopleiding aanbieden op maat van elke danser. Men kan er terecht voor een uurtje ontspanning per week, in een stijl naar keuze, maar ook voor wie dansen een echte passie is en dat ietsje verder wil geraken. Zo startte Magali sinds september met een ‘Intensive Program’ en deze leerlingen volgen soms wel tot 15 uur dansles per week. De leerlingen wonnen er dit jaar reeds prijzen in Parijs, Grasse, Charleroi, Berlijn en ook één leerling waagt haar kans in New York in april. Ondertussen zijn enkele oud-leerlingen reeds professionele dansers in Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zwitserland.

Maar ook de andere afdelingen (predans, ballet, jazz, modern, hip hop, musical en ragga) in Ballerino doen het goed, waardoor de dansschool in Lembeek letterlijk uit haar voegen barst.

De vroegere dancing in Pepingen heeft het ideale gebouw en ook de perfecte ligging om een dansschool te beginnen. Uiteraard blijft Ballerino haar activteiten in Lembeek verder zetten. Het is een uitbreiding, geen verhuis.

Ballerino Pepingen zou graag van start gaan in juli met het organiseren van enkele zomerdansstages en een musicalstage voor kinderen. Vanaf september kan dan het echte werk beginnen en kan de dansschool een groter publiek ontvangen in één grote danszaal, een gezellige cafetaria, kleedkamers, een danswinkel en bureau. Een eigen parking en een grote (speel)tuin, ideaal voor onze zomerdansstages.

Ook nieuwe lessen staan op het programma vanaf september zoals yoga, fit-training voor volwassenen en musical voor kinderen.

Het pand zal ook openstaan voor verenigingen of evenementen die op zoek zijn naar een lokaal/zaal met cafetaria.

Het is alvast een droom die voor Magali in vervulling gaat, maar eerst komen er nog drukke tijden aan, want naast de verbouwing van de danszaal in Pepingen, organiseert ze ook haar eerste danswedstrijd op 22-23 april 2017 in de Destelheide te Dworp, namelijk de ‘Young Dancers Competition’ (zie www.youngdancerscompetition.com) en is het ook alle hens aan dek voor de tweejaarlijkse grote show ‘ABRACADABRA’ in ’t Vondel op 26-27-28 mei 2017 (zie www.ballerino.be   ) 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief