PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 19 maart 2018

C21

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 19 maart 2018

Sprokkels_uit_de_politieraad_van_19_maart
© Deschuyffeleer
 
Voorstelling_4_nieuwkomers
Voorstelling Nieuwkomers: Adeline Di Tullio, Filip De Doncker, Kenny Stevens en Frederic Hancart - © Deschuyffeleer
 

Nieuwe medewerkers

De leden van de raad, die voor de eerste keer vergaderde in het Dominicanessenklooster in Herne, kregen vier nieuwe medewerkers voorgesteld die zich recent bij de rangen van de politie Pajottenland voegden. Het gaat om bij de dienst Interventie inspecteur Adeline Di Tullio (Zellik) vanuit de PZ Dilbeek, bij de dienst Recherche inspecteur Filip De Doncker (Saintes) vanuit de PZ Zennevallei, bij de dienst PLIF consulent Frederic Hancart (Viane) en bij de dienst LICC Kenny Stevens (Gooik).
Nieuw politiehuis
Als alles volgens plan verloopt en er geen nieuwe bezwaren vanuit de onteigende grondbezitters worden aangevoerd zou de bouw van het nieuw politiehuis kunnen starten in het begin van het najaar. Om reden het aangepast gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Politiehuis’ pas op 28 december 2017 in het Belgisch staatsblad is verschenen valt het verloop van de vraag voor het bouwen van het nieuw politiehuis thans onder de bepalingen voor het verkrijgen van een ‘omgevingsvergunning’. Zo blijkt er opnieuw een projectvergadering nodig te zijn. Die komt er aan op 19 april eerstkomend. Eens het verslag van die vergadering goedgekeurd kan dan in de loop van de maand mei de bouwaanvraag ingediend worden. Intussen kunnen wel de archeologische onderzoeken uitgevoerd worden.
Ingevolge een vonnis van de vrederechter dd. 23 januari 2018 werd aan de onteigenden een voorlopige vergoeding van in totaal 511.530€ toegekend. Daartegen kan er door de betrokken partijen alsnog een procedure van ‘herziening bij de Rechtbank van Eerste Aanleg’ worden ingesteld.
En in geval van geen akkoord over de opmeting en de afpaling tussen de partijen kan er ook nog een procedure van ‘gerechtelijke opmeting en afpaling’ bij de vrederechter worden ingesteld.
Begrotingswijzigingen
Mede door de gestegen waarde van de voorlopige onteigeningsvergoeding dienden zowel in de gewone als in de buitengewone begrotingsdienst 2018 aanpassingen en verschuivingen te gebeuren. De gemeentelijke dotaties blijven ongewijzigd. Voor de verhoogde voorlopige onteigeningsvergoeding diende nu een meerkost van 122.889€ ingeschreven te worden terwijl de aankoop van een voertuig uitgerust met een mobiele ANPR-camera ter waarde van 70.000€ voorlopig werd uitgesteld. Het geraamd resultaat van de begroting in de gewone dienst blijft wel behouden op -466.779€. Het geraamd algemeen begrotingsresultaat bedraagt 854.605€. Ook in de buitengewone dienst blijven dezelfde resultaten ieder behouden op 0€.
Nieuwe wijkinspecteurs in Lennik
In de politiepost Lennik komen op korte termijn twee nieuwe wijkinspecteurs in actie. Dirk Mertens verlaat zijn vertrouwd werkterrein in St-Martens-Lennik voor een bediening bij het zonaal onthaal in Kester. Hij wordt vervangen door Cara Juwet, die zich in het bijzonder eveneens zal inlaten met de dossiers van de geplaatste jongeren in de instellingen ad hoc aldaar. Josse Eylenbosch, de wijkinspecteur van Eizeringen, dan weer gaat met pensioen op 1 juli eerstkomend. In zijn vervanging is momenteel nog niet voorzien.
Brandstoffen voor de dienstvoertuigen
Na geruime tijd zich aangesloten te hebben op het raamcontract van de Federale Politie doet de politiezone thans, bij gebrek aan een afdoend aantal bevoorradingspunten in de zone in het kader van dat raamcontract, opnieuw een beroep op de lokale markt voor het leveren van brandstoffen voor de dienstvoertuigen. De raad stemde daartoe in met de technische bepalingen, de raming en de wijze van gunnen van de opdracht.
Nieuw voertuig voor de interventiedienst
Via het raamcontract van de Federale Politie gaat de politiezone over tot de aankoop van een nieuw politievoertuig voor de interventiedienst. De raming van de aankoop bedraagt om en bij de 65.000€. Er wordt thans afgestapt van het gebruikelijk profiel. Zo wordt er nu gekozen voor een benzinemotor en een automatische versnellingsbak. En het concept van de binneninrichting wordt eveneens herdacht om het mobiel werken mogelijk te maken.
Geweldsbeheersing
Door het niet langer beschikbaar zijn van de schietstand van de politiezone Zennevallei in Halle ziet de politiezone zich nu opnieuw verplicht de schietstand Shooting Gallery in Aalst te huren voor de opleiding en de training in geweldsbeheersing met vuurwapen. Gevolg is wel dat, door het beperkt aantal beschikbare uren van de stand aldaar, voor de geweldsbeheersing zonder vuurwapen nu wel noodgedwongen wordt overgeschakeld van de sporthal De Koornmolen in Gooik naar de sporthal De Hernekouter in Herne. Op termijn hoopt de politiezone wel een beroep te kunnen doen op de nieuwe schietstand in het PIVO in Asse-Relegem, die eind 2019 zou gebruiksklaar zijn.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief