PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 14 december

C21

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 14 december

Sprokkels_politieraad_ep
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 14 december - © Deschuyffeleer
 

Online zitting

Door de aanslepende coronacrisis verliep ook deze zitting online via videoconferencing en uitsluitend voor de raadsleden. Enkel de leden van het politiecollege konden fysiek deelnemen aan de vergadering. 

Visietekst meerjarenplanning

Een aangepaste visietekst met betrekking tot het lopende meerjarenplan werd goedgekeurd. Een aantal gegevens werden verfijnd en gedetailleerd op basis van de geactualiseerde toestand in het korps en op basis van het voorstel van de nieuwe, aangepaste personeelsformatie. Volgens de korpschef vereist de samenleving thans onder andere een specialisatie in heel wat politionele domeinen.

Personeelsformatie

De raadsleden stemden in met de gewijzigde personeelsformatie en het bijhorend organogram. In totaal blijft de personeelsformatie behouden op 85 leden, opgedeeld over 70 in het operationeel kader en over 15 in het logistiek en administratief kader. In het operationeel kader zijn met inbegrip van de korpschef 4 officieren voorzien, 11 middenkaders, 52 basiskaders en 3 agenten. Het administratief en logistiek kader omvat 2 niveau A, 7 niveau B en 6 niveau C.

Politiehuis

Met het oog op de nakende ingebruikname van het nieuw politiehuis langsheen de Edingsesteenweg, die voorzien wordt in juli 2021, konden de raadsleden zich alvast al vinden in het opzeggen van een aantal huurovereenkomsten die de politiezone thans nog lopende heeft. Dit is onder meer het geval voor de drie vroegere rijkswachtlogementen in de Bruneaustraat in Kester, de politiepost in de schepenbank in Lennik, de garages en de zolderverdieping van de vroegere rijkswachtlogementen in Lennik, de politiepost in Galmaarden en de politiepost in Pepingen. De vooropgestelde eindtermijn daarbij is 1 augustus 2021.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 05 okt 2021
Marc Sluys | 27 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 17 sep 2021

archief