KESTER - Het nieuwe politiehuis krijgt steeds meer vorm

C21

KESTER - Het nieuwe politiehuis krijgt steeds meer vorm

10461_gooik_politiehuis_1
Zo zal het politiehuis er moeten uitzien. Foto Haviland
 
Het nieuwe politiehuis krijgt steeds meer vorm in Kester laat de intercommunale Haviland ons weten. Voorlopige voorspellingen voor de definitieve ingebruikname door het politiekorps van dit politiehuis, met zijn crew van haast 90 personeelsleden, houden het bij ten vroegste bij de zomervakantie van 2021.
De politiezone Pajottenland wil alle politiediensten centraliseren in een nieuw politiehuis in Gooik. De bouwwerken konden eind februari van start gaan, na het afronden van het archeologisch onderzoek. De Politiezone Pajottenland staat in voor de politiezorg van 6 gemeenten (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) en is met 20.586 ha de grootste zone in oppervlakte van het arrondissement Halle-Vilvoorde, en direct ook een van de meest uitgestrekte van Vlaanderen.
Een optimaal gelegen centrale uitvalbasis voor politie-interventies is dan ook cruciaal voor het verzekeren van een gelijkwaardige dienstverlening. Uit een grondig locatieonderzoek bleek een centrale politiepost langs de Edingsesteenweg in Gooik (Kester) de meest geschikte uitvalsbasis.
 
Welke werken zijn al uitgevoerd?
Omdat er mogelijk sprake was van historische restanten van een Romeinse site moest er eerst een archeologisch onderzoek worden uitgevoerd. Het rapport van de opgravingen wees echter uit dat er niets noemenswaardigs te vinden was.
 
Projectleider Koen: "Na het archeologisch onderzoek werden de graafwerken voor de gedeeltelijk ondergronds gelegen nieuwbouw aangevat, waarna de funderingswerken en de ruwbouw werden uitgevoerd. Momenteel situeert het project zich in de laatste fase van de ruwbouw van het dak en het uitkragend gedeelte vooraan en zijdelings van de eerste verdieping. "
 
Wat brengt het nieuwe jaar voor dit project?
Projectleider Koen: "De volgende fase zal bestaan uit de omgevingsaanleg van het sterk hellend bouwterrein en de opbouw van de volledige afwerking van de buitenschil. Cruciaal bij de bouw van het nieuwe politiehuis is uiteraard de nodige aandacht voor het aspect veiligheid in alle opzichten.
 

Voorlopige voorspellingen voor de definitieve ingebruikname door het politiekorps met zijn crew van haast 90 personeelsleden houden het bij ten vroegste de zomervakantie van 2021." 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 05 okt 2021
Marc Sluys | 27 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 17 sep 2021

archief