PEPINGEN-HALLE- Cafébazin Pelagie Van Snick (92) is overleden

PEPINGEN-HALLE- Cafébazin Pelagie Van Snick (92) is overleden

Pep_pelagie_vansnick
Pelagie overleed op 92-jarige leeftijd. Foto Marc Sluys
 
Pelagie_
 
Pepingen_bellazie_van_snick
 
Pepingen_pellagie_van_snick2
 

Pelagie Van Snick (92) is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Ze werd 92 jaar op 24 november. De laatste weken ging de gezondheid achteruit en ook de kinderen bleven slapen om haar niet alleen te laten. Pelagie is een gekende figuur. 33 jaar zorgde ze er voor dat de jeugd wekelijks kon uitgaan. 

Pelagie stopte 10 jaar geleden met haar café en fuifzaal Limbourg aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen. Sindsdien verbleef ze onder de goede zorgen van Mieke en de andere zussen en familieleden in Alsput in Halle. De uitvaart zal in Pepingen gebeuren in beperkte familiekring maar wordt wel via stream gedeeld. Info via begrafenissen Nancy Luypaert in Herne. 

Pelagie stond 33 jaar achter de toog van het bekende café Limbourg. Bijna elke week kon je op de eerste verdipeping open voor fuiven. Scholen, jeugd- en andere verenigingen uit de hele regio organiseerden er en Pelagie keek toe of alles netjes verliep.  Tot haar vijftigste stond ze altijd in de boerenstiel. Toen schakelden zij en haar man naar de horeca. Dit gebeurde toen zoon Alfons de boerderij overnam. Na korte tijd in café Onder den Toren, verhuisden ze naar Limbourg. Haar man stierf kort na die verhuis in een verkeersongeval. Pelagie kreeg zelf acht kinderen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief