HALSE academie brengt Kunstkuur naar drie nieuwe scholen

C21

HALSE academie brengt Kunstkuur naar drie nieuwe scholen

Academie_halle_
 

De Stedelijke Kunstacademie van Halle gaat een nieuwe Kunstkuur aan met drie scholen. Dankzij zo’n Kunstkuur zullen in BuLO Don Bosco Halle, BuSO Don Bosco Halle en de vrije basisschool Harten Troef in Pepingen leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs en leerkrachten uit het dagonderwijs de klasvloer én hun expertise met elkaar delen. 
Win-win
Kunstleerkrachten die hun collega’s uit het basis- of secundair onderwijs ondersteunen en inspireren bij artistieke vakken, terwijl ze zelf ook tips meepikken rond actuele onderwijsbehoeften. Dat is in een notendop wat een Kunstkuur inhoudt. Door de unieke samenwerking ontstaat er een mooie uitwisseling van kennis en ervaring. 

Drie nieuwe Kunstkuur-projecten

Sinds vorig schooljaar loopt er al een Kunstkuur in het GO! Technisch Atheneum en basisschool De Winde. Dit schooljaar kwamen daar ook basisscholen GO! De Klim-op en het Heilig-Hart & College Halleweg bij. En met succes. De scholen, de academie, de leerkrachten en de leerlingen zijn enthousiast. De Stedelijke Kunstacademie van Halle kreeg van de Vlaamse overheid nu ook de goedkeuring voor drie nieuwe Kunstkuur-projecten in BuLO Don Bosco Halle, BuSO Don Bosco Halle en de vrije basisschool Harten Troef in Pepingen, die deel uitmaakt van de scholengemeenschap KOrHA. Pepingen heeft zelf geen kunstacademie. Daarom werkt Harten Troef samen met de Halse academie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 17 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 31 aug 2021
Marc Sluys | 20 aug 2021

archief