PAJOTTENLAND - Kris Poelaert wordt de nieuwe voorzitter van de politieraad

C21

PAJOTTENLAND - Kris Poelaert wordt de nieuwe voorzitter van de politieraad

Kris_poelaert_voorzitter_politieraad_1
PAJOTTENLAND - Kris Poelaert wordt de nieuwe voorzitter van de politieraad - © Deschuyffeleer
 
Img_6581__002_
PAJOTTENLAND - Kris Poelaert wordt de nieuwe voorzitter van de politieraad - Foto ingezonden
 

Na het jongste politiecollege is bekend dat de Hernse burgemeester Kris Poelaert de nieuwe voorzitter wordt van de beleidsorganen van de politiezone Pajottenland. Die zone dekt het grondgebied van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen met in totaal zo’n 40.000 inwoners. Hij volgt in die functie de Gooikse burgemeester Michel Doomst op die recent in zijn gemeente de burgemeestersfakkel doorgaf aan Simon De Boeck.

Kris Poelaert zit voortaan dan ook zowel de politieraad als het politiecollege voor. In het college heeft hij het gezelschap van de burgemeesters Irina De Knop (Lennik), Eddy Timmermans (Pepingen), Patrick Decat (Galmaarden), Kristof Cattie (Bever) en Simon De Boeck (Gooik). Voor de zittingen van de politieraad schuiven daar dan nog eens 17 gemeenteraadsleden uit de zes gemeenten mee aan. Net zoals zijn voorganger wordt hij als voorzitter administratief bijgestaan door commissaris Philippe Annys als waarnemend korpschef, secretaris Kristien Reygaerts en bijzonder rekenplichtige Patrick Bombaert.

De keuze voor Kris Poelaert is logisch. Hij is nog de enige burgemeester in het gezelschap die de wordingsgeschiedenis van de politiezone vanaf 2001 heeft meegemaakt. Hij kan dan ook buigen op flink wat ervaring met het reilen en zeilen van het politiekorps in de zone. Daarenboven kan hij het met iedereen vrij goed stellen en geniet ook hij van veel vertrouwen in alle gemeenten en in alle rangen.

Uitdagingen

De nieuwe voorzitter en zijn collega’s burgemeester krijgen de eerstvolgende weken wel flink wat werk op de plank. Naast de ingebruikname van het nieuwgebouwd politiehuis wacht hen ook het onder controle houden van het financieel luik, dat almaar meer en meer begint te wegen door de voortdurend stijgende personeelskosten en de meerkost voor de bouw van het nieuw politiehuis. Het handhaven van de eerder afgesproken jaarlijkse gemeentelijke dotaties wordt dan ook zeker geen gemakkelijke klus. En wat brengt alsnog de Staten-Generaal van de politie, die Annelies Verlinden, de federale minister van Binnenlandse Zaken, in mei dit jaar lanceerde met als doel concrete beleidsaanbevelingen voor de toekomst uit te werken en waarvan de schaalgrootte van de politiezones zeker één van de hot items wordt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief