TOLLEMBEEK - Eaglebe, het online evenementenloket gaat van start voor vijf gemeenten

C21

TOLLEMBEEK - Eaglebe, het online evenementenloket gaat van start voor vijf gemeenten

Editie_galmaarden_brandweer_eaglebe_2__kopie_
Eaglebe gaat van start. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_brandweer_eaglebe_1__kopie_
Sara Bellemans(links) kwam meer uitleg geven, Sven en Joost en uit Gooik waren er ter ondersteuning.- Foto Marc Colpaert
 
In de brandweerpost van Tollembeek in de Hernestraat werd Eaglebe, het online evenementenloket, opgestart. Wie een evenement organiseert vanaf heden kan daar terecht ook voor inname openbaar domein. Dit is een sterk staaltje van intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen.
Op maandag was er een persmoment voorzien voor de opstart van Eaglebe, het online evenementenloket, de lokatie was de brandweerkazerne in de Hernestraat in Tollembeek. Deze online tool vereenvoudigt enerzijds, de aanvraag voor de organisator van evenementen, maar maakt anderzijds ook de verwerking van deze aanvragen voor de lokale besturen, de politiezone en de brandweer een pak gemakkelijker. De opstart van deze tool is dan ook een sterk staaltje van intergemeentelijke samenwerking tussen vijf Pajotse gemeenten: Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. 
Vanaf heden moet u dus via het eaglebe smart city platform een aanvraag indienen voor een evenement of een inname van het openbaar domein. Sara Bellemans van Eaglebe kwam een woordje uitleg geven.  "Zowel de burger of een organisator zullen via eenzelfde platform hun evenement kunnen indienen en opvolgen en dit zal voor meer efficiëntie zorgen. Eaglebe werkt sinds 2016 aan meer veiligheid van het openbaar domein en heeft momenteel al 150 gemeenten die aangsloten zijn  bij het systeem. Daar komen nu nog eens vijf Pajotse gemeenten bij", aldus een tevreden Sara. Het loket zorgt tevens voor een vlot processbeheer waar de aanvrager de status van zijn aanvraag steeds kan opvolgen. 
 
Infomoment
 
In de week van 21 maart zullen er specifiek voor de module evenementenloket vijf infomomenten georganiseerd worden voor de organisatoren van evenementen, eentje in elke gemeente. Inschrijven voor deze infomomenten kan via:   https://forms.gle/rHGodock2vpE7H8GA

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief