PAJOTTENLAND - Nieuwe wijkinspecteurs voor Herne en Galmaarden

C21

PAJOTTENLAND - Nieuwe wijkinspecteurs voor Herne en Galmaarden

Baetens-gommers_wijkinspecteurs
PAJOTTENLAND - Nieuwe wijkinspecteurs voor Galmaarden en Herne - © Deschuyffeleer
 

Zowel Herne als Galmaarden mogen ieder een nieuwe wijkinspecteur verwelkomen. In afwachting dat het wijkteam terug volledig zal bezet zijn neemt inspecteur Niels Gommers voorlopig Herne en Herfelingen voor zijn rekening terwijl eerste inspecteur Stijn Baetens samen met inspecteur Bert Langhendries de volledige gemeente Galmaarden zal bedienen.

Basispijler

“Beide nieuwe wijkinspecteurs zijn al jaren werkzaam binnen het korps als lid van de dienst interventie. Nu vonden ze de tijd rijp om de stap naar de wijkdienst te zetten en zo hun troeven rond  de gemeenschapsgerichte politiezorg te gaan toepassen. Beiden zijn overigens al nauw vertrouwd met de gemeenten die zij gaan bedienen. Wanneer onze wijkdienst terug volledig zal zijn is nog niet geweten, maar éénmaal volledig, zal de dienst terug 'herverdeeld' worden over de beschikbare wijkagenten”, zegt commissaris Glenn Deherder.

“Omwille van tekorten bij de wijk staan er momenteel nog twee plaatsen in de mobiliteit open om te solliciteren voor onze zone. Laat dit dan ook mee een warme oproep zijn om mensen aan te trekken naar onze prachtige zone”, voegt hij er nog enthousiast aan toe.

Bij de politiehervorming in de periode 2001-2002 werd de wijkwerking naar voren geschoven als de pijler bij uitstek in de basispolitiezorg. Het inzetten van een voldoend aantal waardevolle wijkinspecteurs beantwoordt dan ook aan een absolute noodzaak om de gemeenschapsgerichte politiezorg mee gestalte te geven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief