PAJOTTENLAND – De melding van een alerte burger leidt tot de arrestatie van vermoedelijke dieven

C21

PAJOTTENLAND – De melding van een alerte burger leidt tot de arrestatie van vermoedelijke dieven

Pz_paj
PAJOTTENLAND – De melding van een alerte burger leidt tot de arrestatie van vermoedelijke dieven - © Deschuyffeleer
 

De lokale politie PAJOTTENLAND werd de jongste weken geconfronteerd met een aantal inbraken op haar grondgebied. Na een betrapping op heterdaad van een verdachte en navolgend onderzoek waarbij nog een verdachte werd opgepakt konden verschillende feiten aan elkaar gelinkt worden en een deel van de buit ontdekt worden.

Commissaris Glenn Deherder: “We oriënteerden onze ploegen naar de ruime perimeter van deze feiten. Op zaterdag 13 mei kon onze interventieploeg een inbreker op heterdaad betrappen in de Modrielaan (Tollembeek). Een alerte buurtbewoner hoorde verdacht lawaai in de achtertuin van zijn buurman en contacteerde de politie via het nummer 101. Een ploeg die patrouilleerde in de buurt kon onmiddellijk reageren, de verdachte vatten en hem arresteren. De verdachte kon geïdentificeerd worden en werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Bij verdere controle in de buurt kon ook een verdacht voertuig gelokaliseerd worden. Dat voertuig werd gerechtelijk getakeld voor verder sporenonderzoek.

Ook hier was het raak. De buit van vijf eerdere inbraken werd er in aangetrokken. Maandag ging het onderzoek verder met ook een huiszoeking in Herne. Hier werd nog een verdachte opgepakt en werden drie gestolen fietsen teruggevonden. Ook deze verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De fietsen zullen aan de rechtmatige eigenaars terugbezorgd worden”.

De politie roept nogmaals de inwoners op bij verdachte handelingen onverwijld de dringende politiehulp te verwittigen via de 101 voor dringende politiehulp of 112, het unieke noodnummer actief in alle landen van de Europese Unie voor hulp van politie, brandweer en ziekenwagen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief