Ga jij mee op schattenjacht tijdens de grote vakantie en zoek de Vlieg-Bingo

C21

Ga jij mee op schattenjacht tijdens de grote vakantie en zoek de Vlieg-Bingo

20240625_130823__kopie_
De organisatoren.- Foto Marc Colpaert
 
De Jeugdregio Pajottenland organiseert ook dit jaar schatten van Vlieg een wandelzoektocht door Pajotse gemeenten, tijens de grote vakantie.  Het concept dat geschikt is voor kinderen van 2 tot 15 jaar is al jaren een voltreffer tijdens de zomermaanden. Wij geven graag meer informatie indien u vertrekt vanuit de gemeente Gooik. U kunt ook vertrekken vanuit Lennik, Pepingen, Galmaarden, Herne of Bever. Nieuw dit jaar is de Vlieg-Bingo.
 
Vlieg heeft een schatkist verstopt in Gooik. Ga jij dus mee op wandelzoektochtavontuur? Het thema dit jaar is: proef jij wat ik proef, maar gezien voedsel buiten bewaren nogal een - euh - beproeving is, gaan we proeven van verschillende landen. In Gooik ontdek je vanalles over Australie. Om de schatkist te vinden, moet je tijdens een wandeltocht van +/- 4,7 km meerdere opdrachten of spelletjes uitvoeren. Onderweg kom je 4 cijfers te weten. Deze cijfers heb je nodig om het slot van de schatkist te kraken.
Startpunt dit jaar is aan het wandelknooppunt 20 in Leerbeek in de Winnepenninkxstraat 40. Volg de geschilderde Vliegen en pijlen op de grond. Zij leiden je naar de verschillende opdrachten en uiteindelijk naar de schatkist! Schatkist gevonden en de code gekraakt? Zet dan een stempel in je boekje, ga met je stempelkaart langs bij de dienst Vrije Tijd (Toerisme) in Paddenbroek (Paddenbroekstraat 12, Gooik) of bij café De Jona (Winnepenninckxstraat 5, Leerbeek) en kies een cadeautje! Download het programmaboekje op www.gooik.be (beschikbaar vanaf 28 juni) of kom een exemplaar afhalen in een van de gemeentehuizen. Ook in Lennik, Herne, Galmaarden, Pepingen en Bever kan je op zoek naar schatkisten. Keuze genoeg dus! Komaan, we 'vliegen' er in: 3, 2, 1, ... Start!
 
Nieuw dit jaar is de Vlieg-Bingo
 
Elk jaar proberen ze iets nieuws toe te voegen aan deze wandeltochten. Dit jaar is dit Vlieg-Bingo, in het programmaboekje vind je dertien zomerse Vliegen. Twaalf daarvan kom je tegen tijdens de zes zoektochten, telkens twee per gemeente, wie ontdekt welke de ontbrekene vlieg is wint een extra prijs. Meer informatie op de gemeentelijke websites van de deelnemende gemeenten vanaf 27 juni. 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief