HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

C21

HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

Pesten_stoppen_doe_je_samen
HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!
 

Het Huis van het Kind Pajottenland pakt nu dinsdag 7 februari van 20 tot 22u in het Dominicanessenklooster in Herne uit met een vormingssessie rond het thema ‘Pesten stoppen doe je samen!’. De bijeenkomst staat vooral open voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen maar ook belangstellenden van buiten die zes kerngemeenten van het Pajottenland zijn welkom.

Volgens het Huis van het Kind Pajottenland worden in Vlaanderen naar schatting meer dan 34.000 kinderen en jongeren wekelijks ge(cyber)pest. De stress en de pijn die slachtoffers hierbij ervaren zet hun welbevinden, zelfvertrouwen en leerkansen op de helling. Ook de pestkop zelf en de omgeving delen overigens vroeg of laat in de klappen.
Het is Gie Deboutte van het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning (EXPOO) van Kind en Gezin die de aanwezigen op weg zal zetten om het wat, hoe en waarom van pestgedrag tussen kinderen en jongeren beter te doorgronden. Als expert in de materie verduidelijkt hij het waarom van (cyber)pestgedrag en gaat hij dan van daaruit op zoek naar de beste manieren om het te doen stoppen.
Verder wordt aangegeven wat je best wel en niet kan doen om pestgedrag te voorkomen of ongedaan te maken. De keuze voor klare taal en voor een verbindende of herstelgerichte aanpak staat daarbij voorop. Pesten stoppen doe je immers nooit alleen.
Het Huis van het Kind Pajottenland is een intergemeentelijk samenwerkingsverband met als hoofddoelstelling preventieve gezinsondersteuning aan te bieden. Samen met lokale organisaties werken de zes Pajotse gemeentebesturen zo aan een gezinsvriendelijk Pajottenland.
Het Dominicanessenklooster is gelegen aan de H.Geeststraat 24 in Herne, pal op de grens met Edingen. Deelnemen kost 5€. Info en inschrijvingen via www.huisvanhetkindpajottenland.be .  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief