SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK - Open Atelier exposeert EXTRA MUROS

SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK - Open Atelier exposeert EXTRA MUROS

20170908_groepsfoto_open_atelier
Ingezonden foto
 

 Zo’n 18 jaar geleden namen een aantal oud-leerlingen van de Leeuwse Kunstacademie het initiatief zich te verenigen in een “Open Atelier”  om samen artistieke activiteiten te beoefenen in alle mogelijke disciplines en de producten van hun creativiteit op regelmatige basis bij het publiek te brengen.  Vaste stek voor de exposities waren De “Molenborre en het “Hof ter Steensberg” ” in Sint-Pieters-Leeuw.

Voor deze 6de tentoonstelling  wagen zij zich buiten de muren van hun thuisgemeente en kiezen zij voor De School van Gaasbeek, werkplek voor kunstenaars  met residentiemogelijkheden waar niemand minder dan  Vlaamse kunstenaars zoals Anne Teresa  De Keersmaeker,  Jan Decleir,  Josse  De Pauw, Pascale Platel en Koenraad Tinel werk tot stand brachten.

De uitwerking en realisatie  van het project vertrouwden zij toe aan André Vandecandelaere .

De tentoonstelling zoomt in op de relatie tussen figuratie en abstractie. Abstractie van het concrete, een koe bijvoorbeeld, brengt een boeiend samenspel tussen druk- en spankrachten aan het licht. Elke structuur wordt door de zwaartekracht uitgedaagd. Abstractie van het lichaam reveleert de balans tussen spanning en druk die nodig is om die uitdaging aan te gaan. Elk beeld staat op haar eigen manier ergens in het spanningsveld tussen druk en spanning. De danser transformeert dat spanningsveld tot een spel van krachten, tot een dans met de zwaartekracht.

“Of hoe een abstractie van kracht de kracht van abstractie toont.” aldus Vandecandelaere.

De tentoonstelling loopt in de “De school van Gaasbeek-Donkerstraat 32, 1750 Lennik op 23, 24 en 30 september en 1 oktober 2017 van 14.00 uur tot 18.00 uur

Vernissage met inleiding door Jef Van Diest op 23 september 2017 om 15.00 uur

Deelnemende kunstenaars :
An Hoornaert, André Vandecandelaere, Bart Herremans, Christiane Huyghe, Christine Timmerman, Cine Touchant, Ghislaine Goossens, Hilde Van Impe, Marcel Janssens, Mieke Huyghe, Veerle Verhoeven.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 jun 2018
Marc Colpaert | 27 mei 2018
Marc Colpaert | 26 mei 2018

archief