HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen

HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen

Groen
HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen
 
Foto_groen_pajottenland
HERNE/REGIO – Groen Pajottenland bundelt de krachten over de gemeentegrenzen heen - Foto ingezonden
 

Aan de paal met wandelknooppunt 1 op de markt in Lennik werd recent Groen Pajottenland gelanceerd. Die paal staat symbool voor de start van een nieuwe Groene streekpartij die de mensen van het Pajottenland wil verbinden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober toekomend jaar. Het was Groen provincieraadslid en regioverantwoordelijke Sarah Sneyers uit Merchtem die het opzet toelichtte.

“Het is goed leven in het mooie Pajottenland. Warme mensen, een prachtig landschap, lekkere bieren en alle geuren, smaken en kleuren van Bruegel. Maar het kan nog beter! Als nieuwe streekpartij ‘Groen Pajottenland’ zetten we ramen en deuren graag open met positieve thema’s voor het hele Pajottenland. Streeksamenwerking, iedereen aanspreken, samen genieten en… stappen vooruit durven zetten”, luidde de boodschap. “De streekpartij gaat aan de slag met frisse blik, zonder oogkleppen. We zetten een Groene streekbril op en bekijken alle thema’s vanuit de eigen gemeente én het Pajottenland. Zo tillen we elkaar op want het heeft geen zin om enkel onder de eigen kerktoren te blijven hangen”. 
Volgend jaar in oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Groen Pajottenland heeft als ambitie om mee te doen in zo veel mogelijk van de zeven gemeenten van het Pajottenland: Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal. Met een eigen Groen Pajottenland lijst in een aantal gemeenten of – waar mogelijk – in samenwerking met andere partijen.
Kennismakingsmomenten  
“Alle inwoners uit het Pajottenland worden uitgenodigd om mee te werken en de huidige kern van vrijwilligers verder te versterken: ideeën aanbrengen, teksten schrijven, activiteiten organiseren, fondsenwerving, kandidaten zoeken of zelf opkomen!. Hiervoor organiseren we kennismakings-momenten in elke gemeente en krijgt elke Pajot een startfolder in de bus”, gaf de regioverantwoordelijke nog graag mee.  
Volgend voorjaar wordt definitief beslist in welke Pajotse gemeenten Groen zal meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. “Dit zal afhangen van de interesse die we de komende weken krijgen. Wil jij ook een groener en socialer beleid in jouw gemeente, trek dan mee aan de kar en laat iets weten! De basis van ‘Groen Pajottenland’ zijn de huidige en nieuwe leden van Groen, en her en der werken we ook samen met onafhankelijke mensen uit het Pajottenland die het 'Groen Pajottenland' programma mee willen realiseren”, aldus nog Sarah Sneyers.
In Bever ging het kennismakingsmoment al door op 4 oktober. In Herne is dat moment gepland nu op donderdag 12 oktober om 20u in de Egelantier. Verder zijn de bijeenkomsten in de overige Pajotse gemeenten voorzien op 18/10 (Galmaarden - Baljuwhuis), 25/10 (Gooik – Volkscafé De Cam), 26/10 (Roosdaal – Cafétaria Koetshuis), 07/11 (Lennik – Eetcafé d’Akte) en 17/11 (Pepingen – ’t Zaaltje Beert) en dit telkens om 20u met uitzondering van Pepingen waar er gestart wordt om 20u30.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 03 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2018
Marc Sluys | 23 aug 2018

archief