GOOIK - Motorcross komt er aan

GOOIK - Motorcross komt er aan

Editiepajot_motorcross__kopie_
De mannen en de rijders zijn er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag 27 mei brullen de motoren opnieuw in Gooik voor het Kampioenschap van Vlaanderen met als extraatje dit jaar het B.K. voor zijspannen. Het parcours werd lichtjes aangepast, het werd breder gemaakt en er kwamen twee heuvels bij.
Nadat ze 50 jaar hun ding deden op de Kesterheide gaat de motorcross dit jaar al voor het tweede jaar op rij door in de Wijngaardbosstraat. "Wij hopen dat we nu een vaste stek hebben gevonden en dat we nog vele jaren hier onze cross kunnen laten doorgaan", stelt voorzitter Ivan Vogeleer van A.M.C De Toekomst Dworp. "Wij hebben na de cross vorig jaar geen klachten gekregen en ook dit jaar zijn wij er niet op aangesproken", vult burgemeester Michel Doomst(CD&V)aan. Volgens Steve Ramon die samen met Wim Van Der Heyden het parcous uittekenden is vooral Max Anstie(Gbr) een geducht tegenstander.
Het parcours werd enkele tientallen meters verplaatst en breder gemaakt. "Dat het parcours breder werd is een goede zaak voor de zijspannen, voor de rest beschikken wij dit jaar over twee extra heuvels", weet Ivan. Overal rond het circuit zijn de nodige bordjes geplaatst en de bezoerks kunnen hun wagen kwijt pal naast de omloop. "De verwachting voor zondag is dat het heel warm gaat worden, ik samen met mijn ploeg, hopen op enkele mooie wedstrijden en een kleine vijfduizend bezoekers zou een heel mooi resultaat zijn voor het vele harde werk van de afgelopen maanden", besluit Ivan Vogeleer. Meer info op www.amcdworp.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief