PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van maandag 17 december 2018

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van maandag 17 december 2018

Dsc05574
Laatste politieraad in de aflopende gemeentelijke legislatuur - © Deschuyffeleer
 
Dsc05580
Laatste politieraad - Als dank kleine attentie voor iedereen - © Deschuyffeleer
 
Nieuw politiehuis
 
De procedure rond de herziening van de waardebepaling van de onteigening op verzoek van de vroegere terreineigenaars loopt op zijn einde.
 
Er komt nu toch ook een volledig archeologisch onderzoek van het terrein waarop het nieuw politiehuis langsheen de Edingsesteenweg in Kester zou moeten terechtkomen. De kosten hiervan bedragen in totaal 120.000€ en vallen volledig ten laste van de instanties die de bouw behartigen. De Vlaamse minister-president, tevens bevoegd voor Onroerend Erfgoed, is niet ingegaan op een verzoek tot tussenkomst in de kosten vanuit de politiezone.
 
De hoorzitting bij de Bestendige Deputatie in het kader van het beroep tegen de door het gemeentebestuur van Gooik afgeleverde omgevingsvergunning uitgaande van de vroegere terreineigenaars is gepland op dinsdag 8 januari 2019.
 
Radiocommunicatieapparatuur
 
Om reden de radiocommunicatieapparatuur die in 2004 werd aangekocht inmiddels verouderd is en ook onder meer niet meer kan voldoen aan de bijkomende en nieuwe mogelijkheden die er intussen ontwikkeld zijn gaf de raad groen licht voor het aankopen van een gans nieuw pakket radiocommunicatieapparatuur voor een totaal bedrag van 64.806€, incl. BTW. De aankoop gebeurt in het kader van de raamovereenkomst die door de firma ASTRID nv wordt aangeboden. Gelijktijdig verklaarde de raad zich eveneens akkoord met de uitgave van de bijhorende onderhoudscontracten voor een periode van 5 jaar à rato van 3.104€, incl. BTW per jaar.
 
Laatste politieraad
 
De politieraad was tevens de laatste in de aflopende gemeentelijke legislatuur. De leden mochten dan ook als dank een kleine attentie in ontvangst nemen. Tijdens de politieraad van 22 oktober 2018 werd de zetelverdeling voor de nieuwe politieraad overigens al goedgekeurd. Die blijft ongewijzigd met naast de burgemeesters van iedere gemeente 1 zetel voor Bever, 3 zetels voor Galmaarden, 4 zetels voor Gooik, 3 zetels voor Herne, 4 zetels voor Lennik en 2 zetels voor Pepingen. Het totaal aantal raadsleden blijft zo behouden op 23, de burgemeesters als leden van het politiecollege inbegrepen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020

archief