GOOIK - Rijd eens met een Porsche Macan

GOOIK - Rijd eens met een Porsche Macan

Porsche_1
Het blijft een iconische wagen. - Foto Marc Colpaert
 
Porsche_2
De achterkant is ook heel mooi. - Foto Marc Colpaert
 
Porsche_3
Het is een van de mooiste interieurs die we ooit zagen. - Foto Marc Colpaert
 
Wij hadden het genoegen om enkele dagen met een Porsche Macan te mogen rijden en het moet gezegd worden deze wagen heeft ons niet teleurgesteld, integendeel.
De Macan werd voor de eerste keer aan het grote publiek getoond in 2013 op het salon van Los Angeles en wist de voorbije jaren de verwachtingen van Porsche ruimschoots te overtreffen. Meer nog in die paar jaar werd het de best verkochte Porsche van het moment met meer dan 350.000 exemplaren. Vooral de Chinezen zijn blijkbaar verzot op deze wagen maar door onze test in het Pajottenland stelden wij vast dat ook heel wat Pajotters er wel voor te vinden waren. Nu hebben wij de afglopen jaren al met heel wat wagens gereden, alle modellen van Audi, BMW, Volvo, Mercedes, maar ook Jaguar en zelfs Tesla werden al getest. Maar Porsche, neen dat was de eerste keer. Wij dus met volle goesting op zoek naar onze eerste Porsche, een Macan 2 liter automaat(benzine). Zelfs zou ik kiezen voor het model in blauw of rood maar we waren al blij dat we de kans kregen om met deze iconische wagen een test te doen.
Na vijf jaar heeft Porsche het uiterlijk van zijn Macan aangepast. De voorbumper vandaag wordt onderbroken door enkele grote luchtinlaten en over de hele breedte van de achterkant loopt een lichtstrip zoals we die al zagen op andere modellen van hetzelfde merk. Het interieur is gewoon top met tal van knopjes teveel om op te noemen en met als kers op de taart een 10,9 duim groot aanraakscherm centraal geplaatst.
Nog wat technische informatie
Onder de motorkap  vindt men enkel nog benzinemotoren, spijtig is wel dat er momenteel nog geen hybride versie voor handen is. Wij vermoeden dat dit de verkoop nog zou doen stijgen. Aanvankelijk is de Macan verkrijgbaar in twee varianten, de normale en de S. De eerste waar wij mee reden wordt aangedreven door een 2.0-turboviercilinder van 245 pk (bij 5.000 tot 6.750 o/m) en 370 Nm (bij 1.600 tot 4.500 o/m).
 
En dan het rijden zelf, in een woord 'Super', je voelt als het ware de kracht van deze wagen in je handen, nochtans is de wagen heel goed wendbaar, maar blijft heel goed op de weg liggen. Kortweg het is een droom om met zo een wagen te mogen rijden. En dan de reactie van de mensen als je met zo een wagen ergens bij vrienden terecht komt. Iedereen wilt deze wagen wel eens bekijken. Ondertussen merken we dat de Macan af en toe zelf corrigeert als we een beetje van ons baanvak afwijken, ook andere merken hebben deze optie maar toch is het even verschieten de eerste ker dat je zoiets meemaakt. Dit was op de N272 in Gooik, om een of andere reden nam ik de handen van het stuur en zag hoe de wagen naar rechts corrigeerde, wat verderop kwam er een flauwe bocht en omdat er toch geen gevaar dreigde vroeg ik mij af wat de wagen zou doen. En ja, hij nam volledig zelfstandig de bocht, wat later kreeg ik wel een melding om mijn stuur vast te houden voor de veiligheid, maar toch het was nog maar eens een bevestiging dat de zelfrijdende wagen er met rasse schreden aankomt. Meer weten over deze fantatsiche wagen die verkrijgbaar is vanaf 63.000 euro is te vinden op www.porsche.com.  
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief