LENNIK – Inner Wheelclub Gaasbeek draagt het hart al 40 jaar op de juiste plaats

LENNIK – Inner Wheelclub Gaasbeek draagt het hart al 40 jaar op de juiste plaats

Dsc_5474
LENNIK – Inner Wheelclub Gaasbeek draagt het hart al 40 jaar op de juiste plaats - Foto ingezonden
 
Dsc_5438
Dsc_5440
Dsc_5458
LENNIK – Inner Wheelclub Gaasbeek draagt het hart al 40 jaar op de juiste plaats- Foto ingezonden
 

Inner Wheelclub Gaasbeek vierde haar 40-jarig bestaan met een academische zitting in restaurant-feestzalen Dewit. Voorzitter Micheline Van Cutsem-Gilleman, secretaris Leen De Maeyer-Van Hoorick en de clubleden mochten er dan ook tal van sympathisanten verwelkomen om deze heuglijke gebeurtenis samen met hen te vieren. Inner Wheel International is een damesserviceclub en staat wereldwijd voor universele waarden zoals verstandhouding, vriendschap en dienstbetoon. Daarbij was Inner Wheelclub Gaasbeek de eerste Nederlandstalige club van ons land.

Sociaal werk in eigen streek
 
“Maandelijks vergaderen wij met een 20-tal dames uit het Pajottenland en omstreken. Tijdens deze gezellige ontmoetingen plannen wij dan allerlei evenementen met als enig doel fondsen te verwerven om minderbedeelden het leven toch ook een beetje aangenamer en draaglijker te maken”, geeft voorzitter Micheline aan. “Zo werden in de loop der jaren al rally’s gereden, tuin- en decodagen ingericht in kasteel La Motte , paaseieren verkocht en zeker ook niet te vergeten onze jaarlijkse vrouwenavonden met gastspreker in Salons Waerboom georganiseerd. En dit altijd met als enig doel de integrale opbrengst aan sociaal werk in onze streek te besteden”.
 
“Poverello met zijn opvang voor daklozen, Shekina met zijn opvang van door het gerecht geplaatste kinderen en Minor Ndako Dilbeek met zijn opvang voor geplaatste kinderen en alleenstaande vluchtelingen zijn de organisaties die we al jaren steunen. Wij helpen daarbij vakantieuitstappen financieren, we kopen fietsen aan, we delen Sinterklaasgeschenkjes uit, we bezorgen tuinspelen en nog zoveel meer”, vult secretaris Leen aan. “En zelf steken we overigens ook de handen uit de mouwen. Al meer dan 35 jaar bereiden we maandelijks soep voor Poverello en onlangs verwenden we de gasten in die opvang nog met een heerlijke zelfbereide tomaat- garnaal”.
 
Nog ambitieuze plannen
 
“Met toch al 40 jaar sociaal dienstbetoon op ons conto denken wij nog geenszins aan stoppen en borrelen er nog veel ambitieuze plannen op. Zo verwachten wij op 5 maart toekomend jaar opnieuw een 200-tal dames in Salons Waerboom voor onze 9de vrouwenavond. Onze gastspreekster is dan voormalig journaliste en thans nog steeds experte/columniste in internationale betrekkingen barones Mia Doornaert en dat wordt beslist opnieuw een voltreffer”, aldus nog de vastberaden voorzitter.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief