GOOIK - Ervaringsdeskundige maakt videoreeks over rouwen

C21

GOOIK - Ervaringsdeskundige maakt videoreeks over rouwen

A_foto_lucht_1
Foto Marc Colpaert
 
Omdat rouwen nog rauwer voelt in deze bizarre tijden en we als hulpverlener ook vaak machteloos staan door de regels die ons worden opgelegd, heeft Goedele Van Kerschaever uit Gooik een videoreeks gemaakt voor al wie een hart onder de riem kan gebruiken.
 
Rouwexperte Goedele Van Kerschaever weet waarover ze het heeft. In 2004 verloor ze haar verloofde en haar vriendin in een verkeersongeluk. De jaren waarin ze haar rouwproces voor een stuk onderdrukte vlogen voorbij tot ze eindelijk tot een keerpunt kwam. Ze ging aan de slag met haar rouwproces en nog eens jaren later, schoolde ze zich om als rouwtherapeut. Sindsdien staat ze op de bres om haar missie "Rouwen mag!" te verspreiden.
 
"Onze maatschappij lijkt te verwachten dat we een Verlies zo rap mogelijk een plaatsje geven. Luttele maanden later wordt er nauwelijks nog naar gevraagd of over gepraat. Maar rouwen wordt deel van je leven. Jammer genoeg bestaat daar weinig begrip of kennis over, deels omdat we nog veel te weinig weten over Rouwen. De tijd dat we als één grote familie samenleefden, de dood veel sneller leerden kennen en ook manieren om ermee om te gaan, ligt al lang achter ons. Daardoor groeit er onbegrip, ontstaan misverstanden met soms extra verliezen tot gevolg: echtscheiding, ouders en kinderen die elkaar niet meer spreken, noem maar op. Dat is zo zonde en kunnen we grotendeels vermijden. Daarom heb ik deze videoreeks "Rouwen mag" gemaakt, opdat we elkaar beter zouden begrijpen. Om (voor)oordelen over "hoe we zouden moeten rouwen" uit de wereld te helpen. Om de wereld te laten weten dat rouwen mag."
 

De videoreeks is beschikbaar op de website www.goedelevankerschaever.com en kan tegen een laagdrempelig bedrag worden aangekocht. Bovendien is het supergebruiksvriendelijk zodat ook mensen die minder goed zijn met de pc, makkelijk toegang krijgen tot de video's. Een mooi hulpmiddel voor al wie nu extra geconfronteerd wordt met Verlies, met Rouw en minder ondersteuning kan genieten door de coronamaatregelen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief