TERNAT - Niki uit Sint-Katherina-Lombeek wint hoofdprijs zomerzoektocht Pajottenland+

C21

TERNAT - Niki uit Sint-Katherina-Lombeek wint hoofdprijs zomerzoektocht Pajottenland+

Dsc06730__2_
 

Enkele honderden fietsers toerden deze zomer door zeven gemeenten van het Pajottenland om de vragen van de zoektocht van streekorganisatie Pajottenland+ op te lossen. Niki Van Wonterghem uit Sint-Katherina-Lombeek kaapte de hoofdprijs weg. Haar dochter Linde Lemaire eindigde derde. Door de coronamaatregelen was er geen prijsuitreiking, alleen de prijsoverhandiging aan de hoofdwinnaar.

De familie van Niki trekt er regelmatig op uit. ’’We fietsen en wandelen veel, en niet alleen in het Pajottenland, maar van de kust tot de Ardennen. Toch is het fijn om in het Pajottenland te toeren. We ontdekken nog altijd mooie hoekjes. Het mooiste plekje van Ternat? Als je boven op ’t Hol staat en richting Wambeek kijkt, zie je een heel mooi landschap.’’

’’Maar ook het open landschap in Pepingen is impressionant’’, vervolgt de sportieve dame uit Ternat. ’’Net als de rust rond Hof ter Haegen in Vollezele en de Aerebeekvallei in Herne. Al moeten we het zuiden van het Pajottenland nog beter verkennen. Gooik is ook prachtig om te komen. Niet alleen voor het landschap, maar ook voor de volksmuziek.’’

Beleven is meer dan sporten

Niki is liefhebber van streekproducten. ’’We kopen regelmatig lokaal, ook bij de boer. Zo halen we ons ijs bij De Smulhoeve in Liedekerke.’’ Als leerkracht trekt ze die lijn door. Zo stippelde ze aan het einde van vorig schooljaar een fietstocht uit langs De Smulhoeve, zodat de kinderen er een ijsje konden gaan eten.   

Voor de zomerzoektocht zorgden de volgende Pajotse ambassadeurs voor prijzen: B&B Ge-rust in Heikruis, B&B Hof ter Haegen in Vollezele, volkscafé De Cam in Gooik, café Terlindenhof in Herfelingen, IJs De Smulhoeve in Liedekerke, wijndomeinen Woestijn en Dappersveld in Gooik en Elingen, streekwinkel Brokantie’s ReFined in Roosdaal, belevingshoeve JoLi in Heikruis en geuzestekerij De Cam in Gooik. Pajottenland+ zorgde voor een aantal boeken ‘Konijn met geuze’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief