REGIO - Nog op zoek naar een origineel en coronaproof geschenk? Doe eens een landschap cadeau.

C21

REGIO - Nog op zoek naar een origineel en coronaproof geschenk? Doe eens een landschap cadeau.

Editie_colpaert_natuur_3__kopie_
Willen we blijven genieten van onze mooie natuur dan moeten wij er ook iets aan doen. - Foto Marc Colpaert
 
Steun het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei met een fiscaal aftrekbare gift. We gebruiken jouw steun voor veiligheidsmateriaal en -cursussen voor ons knotteam en plukteam. Fiscaal attest met 60% belastingvermindering vanaf 40 euro in 2020. Dus je gift van 40 euro kost je netto maar 16 euro. Het voorbije jaar hebben we met de giften veiligheidsgordels en leeflijnen kunnen aankopen voor het knotteam en handige plukmanden voor het plukteam.
 
 
Genieten van het landschap doe je elke dag. Onze vrijwilligers van het knotteam en plukteam zetten zich – met jouw steun – graag in om dat mooie landschap te onderhouden. "Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei is het enige regionaal landschap dat fiscaal aftrekbare giften ontvangt in samenwerking met de Vlaamse erfgoedvereniging Herita. Het Pajottenland en de Zennevallei horen bij de oudste en meest vruchtbare landbouwgebieden van Europa. Gedurende generaties is elke morzel grond er omgeploegd, bewerkt of als weiland gebruikt. Het is dan ook een waardevol cultuurlandschap geworden", legt Alwin Loeckx uit. Natuur, landschap, landbouw, erfgoed en cultuur gaan op een bijzonder intense manier samen. De natuur zit er verweven in knotbomen, poelen, holle wegen, perceelsranden en hagen. Erfgoed en cultuur kan je er zien in de: landschappen, grote hoeves, kleine kapellen, boerenpaarden en de volksmuziek.

Met het project ‘Landschapsteams Pajottenland & Zennevallei’ worden teams gevormd van vrijwilligers die een rol willen opnemen in het onderhoud van kleine landschapselementen in het Pajottenland en de Zennevallei. Meer bepaald gaat het om vorming en veiligheidsmaterialen voor vrijwilligers die knotbomen onderhouden en hoogstamfruitbomen. Alle info op www.pajot-zenne.be en  www.herita.be/meer-opleidingen-voor-vrijwilligers-het-pajottenland-en-de-zennevallei 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief