OETINGEN - Zelfs met regen valt opendeurdag in de GROEITUIN 5.0 best mee

C21

OETINGEN - Zelfs met regen valt opendeurdag in de GROEITUIN 5.0 best mee

Editie_gooik_proeftuin_3__kopie_
Er was heel wat belangstelling in de Groeituin.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_proeftuin_2__kopie_
Enkele deelnemers maken zelf een terrarium. - Foot Marc Colpaert
 
Editie_gooik_proeftuin_4__kopie_
De 3D printer aan het werk bij Astertechnics.- foto Marc Colpaert
 
Op zondag 22 augustus, was het tijd voor de eerste opendeurdag van het STEM-project “GROEITUIN 5.0”  in de Pluktuin in Oetingen, gelegen langs de Oude Trambaan nabij de Blijkheerstraat in Gooik. Tal van jongeren uit Gooik maar ook uit omliggende gemeenten waren van de partij. Iedereen was er welkom van 13 tot 17u om kennis te maken met de openlucht academy voor kinderen en jongeren, rond wetenschap en technologie. Grote bezieler van het idee Hugo Thienpont(VUB):"Ik had nooit verwacht dat met zo een slecht weer, toch nog zoveel mensen de weg naar onze groeituin zouden vinden."
 
Tijdens het toonmoment op zondag 22 augustus kwam je meer te weten over de zomerkampen. Tal van partners zorgden voor een demostand, waar je al een voorproefje kreeg van de activiteiten: zoals 3D-printing(Aster Technics), Experimenteer met licht. Maak zelf een terrarium, rondleidingen in de pluktuin, demonstratie van de resultaten van de zomerkampen, bosbordspel. Het spel Escape the Databuzz, moest spijtig genoeg uitgesteld worden door een technisch probleem. 
Het agro-ecologische project van de pluktuin vormt de ruime en inspirerende omgeving voor dit jonge geweld. De organisatie zag echter de bui al hangen, er werd regen aangekondigd, dus zorgden ze voor tal van tentjes, waaronder de aanwezigen de nodige inspiratie konden opdoen. De jonge deelnemers ontdekken er spelenderwijs, bijgestaan door ervaren begeleiders, de hoeken en kanten van kennis en vaardigheden, die nodig zijn om met eenvoudige middelen spectaculaire resultaten te bereiken. Voor kinderen en jongeren was deze dag rond wetenschap en technologie een leuk initiatief.
 

De GROEITUIN 5.0 wordt gecoördineerd door B-Phot (VUB) en Authentical, in samenwerking met de Techniekschuur, Sapikids, Regionaal Landschap, Pluktuinen Pajottenland, Paddenbroek, AsterTechnics, FlandersMake, ILVO, Eyest vzw met de geaprecieerde steun van VLAIO en heel wat ondersteunende regionale partners. Meer info over dit project is te vinden op: www.groeituin.be.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief