REGIO - Eind deze maand sluit het vaccinatiecentrum definitief de deuren, of toch niet?

C21

REGIO - Eind deze maand sluit het vaccinatiecentrum definitief de deuren, of toch niet?

Editie_gooik_koornmolen_3__kopie_
Blijft het vaccinatiecentrum in De Koornmolen dan toch langer open?? - Foto Marc Colpaert
 
Het vaccinatiecentrum in De Koornmolen zal eind deze maand definitief de deuren sluiten, in Dilbeek blijven de deuren open tot half oktober. Deze maand worden er nog wel 1500 extra prikken gezet de derde prik voor bepaalde mensen met gezondheidsproblemen. Zo was het tot voor enkele dagen, maar nu de regering beslist heeft dat alle 65-plussers een derde prik krijgen, is de situatie plots helemaal anders.
 
Het vaccinatiecentrum Koornmolen ging dus de deuren dicht doen op 30 september, dat werd ondertussen beslist. Heel wat mensen uit de Pajotse gemeenten Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Roosdaal en Lennik hebben zich ondertussen al laten vaccineren. In het vaccinatiecentrum in Dilbeek, voor de mensen uit Dilbeek en uit Ternat,  blijven de deuren wel nog twee weken langer open. In Gooik gaan ze deze maand ook nog van start met de extra vaccins te plaatsen, de zogenaamde derde prikken voor een beperkt aantal mensen. "Deze week worden de uitnodigingen verstuurt aan 1500 personen die wegens hun gezondheid best een derde prik kunnen gebruiken. En nadien sluiten de deuren", liet burgemeester Michel Doomst uit Gooik ons weten. Hij wilde ook nog eens speciaal alle vrijwilligers bedanken die sinds maart van dit jaar al aan de slag zijn om mits een kleine vergoeding, andere mensen te helpen om op  een gemakkelijke manier hun vaccin te ontvangen.
 
 

Maar de regering besliste nu om alle 65-plussers een derde prik te geven en dat kan de hele zaak veranderen. "In onze regio zijn er een goede 16.000 mensen ouder dan 65 jaar, als we die allemaal terug moeten vaccineren, dan weten we vandaag nog niet hoe we dit gaan doen. Het probleem is vooral de nodige mensen vinden om dit allemaal te organiseren. Op het gebied van vrijwilligers zie ik niet dadelijk een probleem,die zijn er voldoende, maar het is het andere gemeentepersoneel, deze die achter de schermen aan deze vacinatie meewerken, die mensen moeten normaal andere taken doen. Wij gaan dit bekijken hoe we dit gaan doen, voorlopig is er nog niets beslist, of De koornmolen langer zal openblijven of iedereen naar Dilbeek achter een prik moet ",aldus burgemeester Michel Doomst. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief