REGIO - De Koornmolen blijft zeker al open tot 15 oktober en er komt extra verwarming in de wachtzaal

C21

REGIO - De Koornmolen blijft zeker al open tot 15 oktober en er komt extra verwarming in de wachtzaal

Koornmolen_nieuw
In de witte tent naast de Koornmolen moet u naar binnen.- Foto Marc Colpaert
 
Het vaccinatiecentrum in De Koornmolen zal langer open blijven dan eind september, dat staat al vast, hoelang is nog niet duidelijk, zeker al tot 15 oktober. Omdat enkele mensen niet blij waren dat de ontvangstruimte zo koud was, gaat de gemeente bekijken hoe ze dit probleem kunnen oplossen. Tenslotte nog een oproep, het vaccinatiecentrum is verplaatst naar de zijkant van het gebouw en de éénrichtingsstraat is nu in de tegenovergestelde richting, dit wegens de werken ter hoogte van de Strijlandstraat.
 
Deze maand worden er nog wel 1500 extra prikken gezet de derde prik voor bepaalde mensen met gezondheidsproblemen. Zo was het tot voor enkele dagen, maar nu de regering beslist heeft dat alle 65-plussers een derde prik krijgen, is de situatie plots helemaal anders.  Het vaccinatiecentrum Koornmolen blijft dus zeker al open tot 15 oktober, dat werd ondertussen beslist. Heel wat mensen uit de Pajotse gemeenten Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Roosdaal en Lennik hebben zich ondertussen al laten vaccineren. In Gooik gaan ze deze maand volop van start met de extra vaccins te plaatsen, de zogenaamde derde prikken voor een beperkt aantal mensen. 

Omdat ze gebruik maken van een kleinere locatie loopt alles niet zo denderend als vroeger het geval was. Er waren inderdaad wat klachten over mensen die het te koud vonden in de wachtruimte vooraan. "Wij gaan nu kijken wat we daaraan kunnen verhelpen, door eventueel warmtestralers te plaatsen. Zeker omdat de temperatuur de volgende dagen nog kan dalen", aldus burgemeester Michel Doomst. Wie het ondertussen nog niet weet, het vaccinatiecentrum is nu verplaatst naar de witte tent langs de zijkant (de kant van de Processiestraat), van het gebouw. Ook werd er een verandering doorgevoerd ter hoogte van de Processiestraat en is de éénrichtingsstaart nu naar de richting van de Strijlandstraat. Dit heeft te maken met het feit dat de Strijlandstraat over een bepaald traject afgesloten is door wegenwerken. Vooral mensen uit Roosdaal houden rekening dat ze eventueel moeten omrijden, maar volg gewoon de borden en dan komt u er wel. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022

archief