Rotaryclub HERNE-Markvallei verwelkomt graag nieuwe leden

C21

Rotaryclub HERNE-Markvallei verwelkomt graag nieuwe leden

1_rotary_herne_markvallei
Rotaryclub HERNE-Markvallei verwelkomt graag nieuwe leden - © Deschuyffeleer
 
Zonnestraal2
Rotaryclub HERNE-Markvallei verwelkomt graag nieuwe leden - Zonnestraal Lennik - Foto ingezonden
 
Zonnestraal5
Rotaryclub HERNE-Markvallei verwelkomt graag nieuwe leden - Zonnestraal Lennik - Foto ingezonden
 
Zonnestraal8
Rotaryclub HERNE-Markvallei verwelkomt graag nieuwe leden - Zonnestraal Lennik - Foto ingezonden
 
Zz_rotary
Rotaryclub HERNE-Markvallei verwelkomt graag nieuwe leden - Zonnestraal Lennik - Foto ingezonden
 

Niet zonder fierheid was Rotaryclub Herne-Markvallei onlangs te gast in de aula van Zonnestraal in Lennik waar zij de bewoners met een beperking een optreden van Mama’s Jasje aanbood en die instelling een cheque mocht overhandigen ter waarde van 6.004 euro, de opbrengst van haar laatste fundraising-actie. Onnodig er bij te vertellen dat na twee jaar stilte terug samen mogen genieten van muziek door niet alleen de 120 bewoners maar ook door de begeleiders en de genodigden fel gewaardeerd werd.

Velen kennen Rotary Herne-Markvallei wel als serviceclub maar zijn zich niet bewust van wat de club, waarbij vriendschap centraal staat, aan activiteiten ontplooit en waarvoor zij zich nu toch al meer dan 37 jaar inzet. Zowel op lokaal als nationaal als internationaal niveau is Rotary immers een van de grootste partners in de strijd tegen ongelijkheid. Jammer genoeg worden de leden evenwel nog steeds bezwaard met een reeks vooroordelen maar dan vooral van mensen die Rotary niet helemaal in zijn juiste context weten te plaatsen.

Omdat ook Rotaryclub Herne-Markvallei niet ongeschonden uit de coronacrisis klautert is het thans wel de intentie van het bestuur met verenigde krachten terug meer en nieuw leven te pompen in haar clubwerking.

Rotaryclub Herne-Markvallei

Rotaryclub Herne-Markvallei telt inmiddels 37 levensjaren. Momenteel vergadert Rotaryclub Herne-Markvallei iedere tweede en vijfde donderdag van de maand om 19 uur 30 in restaurant Jejo te Heikruis. Op de derde donderdag van de maand vergaderen ze op hetzelfde uur online. De clubleden komen uit diverse beroeps- en bevolkingsmiddens. Inmiddels heeft de club al om en bij de 500.000 euro besteed aan goede doelen, zowel in eigen omgeving als op nationaal als op internationaal vlak. Op basis van de ledenbijdragen, de opbrengst uit thema- en sprekersavonden, sponsoring en fondsenwerving steunt zij financieel de werking van organisaties en verenigingen die zich onder meer inzetten voor de opvang en de begeleiding van mindervaliden, sociaal-armen, eenzamen en minderbedeelden in nood. ‘Helpen’ heeft ook een letterlijke betekenis. Een goed voorbeeld daarvan is de verleende financiële steun gecombineerd met de logistieke en manuele hulp aan de inwoners van Trooz naar aanleiding van de overstromingen van vorige zomer. Een actie die trouwens nog steeds lopende is.

Nieuwe leden

Hoewel Rotary diverse regels kent voor het uitnodigen van kandidaat-leden en het toetreden tot een club, is het voor belangstellenden zeker ook steeds mogelijk zich zelf als kandidaat-lid kenbaar te maken. Zowel vrouwen als mannen die zich maatschappelijk betrokken willen opstellen zijn bijzonder welkom. Rotaryclub Herne-Markvallei staat dan ook open voor nieuwe leden die tijd willen vrijmaken om samen te zorgen voor anderen die onder een minder gelukkig gesternte geboren zijn. Dit om hen - in een geest van een positieve sfeer van kameraadschap - een aangenamer en een beter bestaan te bieden. En neen, de tijd dat de Rotary een club was van alleen oudere, gegoede, gefortuneerde en geprivilegieerde mannelijke burgers behoort al decennia tot het verleden. De leden komen thans uit alle lagen van de bevolking. Ze helpen elkaar en helpen gezamenlijk anderen.

“Ook u kunt waarschijnlijk een meerwaarde betekenen bij het nastreven van onze sociale doelstellingen en met nieuwe ideeën en beschouwingen ons clubleven een boost geven”, nodigt het clubbestuur alle belangstellenden graag uit. “Vraag maar! Ook bij ons geldt de regel dat er geen domme vragen zijn, alleen domme antwoorden. Alle leden van Rotaryclubs zijn overigens ook steeds hartelijk welkom op alle vergaderingen van andere Rotaryclubs overal ter wereld. Dit spreekt veel jonge mensen aan die ergens in het buitenland vertoeven voor professionele redenen of er op vakantie zijn en daar onmiddellijk als vriend worden behandeld”.   

Contactpersoon : Marc Bosmans, steenweg Asse 154 te 1540 Herfelingen - mail marc@bosmans.be  -  telefonisch op 0495/53.19.06. Geregeld houdt de club overigens ook infovergaderingen waarop belangstellenden vrijblijvend worden uitgenodigd. Daar kunnen zij dan al een antwoord krijgen op al hun vragen. Om evidente redenen wordt met de toegezonden informatie vertrouwelijk omgegaan.

Rotaryclub Herne-Markvallei is ook te volgen via deze website en via deze Facebookpagina

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief