LENNIK/GOOIK - Oxfam Wereldwinkel Lennik wordt Oxfam Wereldwinkel Pajottenland - WORLD FAIR TRADE DAY OP ZATERDAG 13 MEI

C21

LENNIK/GOOIK - Oxfam Wereldwinkel Lennik wordt Oxfam Wereldwinkel Pajottenland - WORLD FAIR TRADE DAY OP ZATERDAG 13 MEI

Wereldwinkel_pajottenland_gooik_3_binnen
 
Wereldwinkel_pajottenland_gooik_2
 

Oxfam Wereldwinkel Lennik verhuisde op 1 december 2022 van Lennik naar Gooik (Leerbeek). Deze verhuis gebeurde naar aanleiding van het einde van het huurcontract in Lennik. De nieuwe huurprijs lag te hoog en de wereldwinkel was genoodzaakt een nieuw pand te vinden. De Oxfam Wereldwinkel Lennik zocht en vond een nieuw onderkomen in het pand gelegen Edingsesteenweg,241a in Leerbeek(Gooik) samen met de nieuw opgerichte voedselbank Pajottenland.

Het behoud van de naam Oxfam Wereldwinkel Lennik schept enige verwarring bij de bevolking daarom koos de wereldwinkel voor een nieuwe naam en na rijp beraad is Oxfam Wereldwinkel Pajottenland geboren!

Op zaterdag 13 mei 2023 viert Oxfam Wereldwinkel Pajottenland World Fair Trade Day,

Ze slaan een tentje op van 10 tot 16 uur op de parking naast de wereldwinkel.

Wat mag je verwachten? Live-muziek met optreden van de studenten van de academie van Gooik, tevens een gelegenheid om op een gezellige manier een hapje en drankje te consumeren.

In de winkel kan je ook eens neuzen in onze informatieve brochures over eerlijke handel of een enthousiaste vrijwilliger om meer uitleg vragen.

Het thema van de Fair Trade Day is een deelname aan een Faire Ronde van FairTradeGemeenten met een pitstop in de verschillende LEF locaties zoals de Oxfam Wereldwinkels en tweedehandswinkels. LEF? Dat staat voor Lokaal, Ecologisch en Fair! 3 principes die de Oxfam Wereldwinkels in het hart dragen. Geen Faire Ronde in jouw gemeente? Je kan in iedere wereldwinkel terecht voor een verfrissende pauze.

Lokaal

De producten in de Oxfam-Wereldwinkels zijn steeds Fairtrade en afkomstig uit een zo kort mogelijke keten. Wat bedoelen we met korte keten? Het heeft niet enkel met de voedselkilometers te maken. Onze producten komen tot bij jou van de producent naar de winkel, via zo weinig mogelijk tussenpersonen.

We steunen daarnaast op een brede en lokale vrijwilligersbeweging. De vrijwilligers achter onze 200 Oxfam-Wereldwinkels in heel Vlaanderen zijn volop betrokken bij het leven in de buurt. Hun lokale wortels helpen om waardevolle banden te smeden. 

Ecologisch

Bij Oxfam Fair Trade denk je aan een deftig loon en veilige arbeidsomstandigheden. Maar ons engagement gaat verder dan dat. We verminderen eigen CO²emissies door bijvoorbeeld biologisch afbreekbare verpakkingen, kiezen voor de meest ecologische transportmiddelen en waken nauwlettend over hoe iets geproduceerd wordt. Wij begeleiden alle partners wanneer zij omschakelen naar productiemethoden met respect voor de natuur, zonder pesticiden of chemicaliën.

Eerlijk

Wat bedoelen we met eerlijke handel? Boeren en ambachtslui in staat stellen om volop te kunnen leven van hun werk, dat is de kern van Oxfam Fair Trade. Dankzij jou bouwen we samen, aan een netwerk van solidariteit en respect voor consumenten en producenten.

Oxfam Wereldwinkel Pajottenland, Edingsesteenweg,241a in Leerbeek(Gooik)is open op woensdag van 14u tot 17u en zaterdag van 10u tot 16u.Vanaf dinsdag 16 mei zijn we ook elke dinsdag open van 16u tot 19u

Rendez-vous in de wereldwinkel!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2023
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief