HERNE/REGIO - Word je een gastgezin deze zomer voor een Oekraiens kind

C21

HERNE/REGIO - Word je een gastgezin deze zomer voor een Oekraiens kind

E2oqyq3j
 
De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo een jarenlange vrienden/familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor zowel deze kinderen als voor onze gastgezinnen.  Net zoals de wereld en zijn problematieken evolueert, zo ook verandert het gastland door de jaren heen van waaruit deze kinderen uitgenodigd worden. Vorige zomer zijn we met een nieuw project van start gegaan: Oekraïne. In een korte tijdspanne is het hen gelukt om 34 kinderen te onthalen in 26 warme gastgezinnen. Tevens is onze doelgroep niet alleen kinderen die in oorlog, maar ook opgroeien in een moeilijke thuissituatie.  
We hoeven niet te duiden wat het voor hen heeft betekend om eventjes weg te zijn uit een land in oorlog, gewoon kind te mogen zijn in een regio waar vrede heerst, waar ze de warmte en gezelligheid van een gezin mogen ervaren. Onze gastouders kijken dan ook verlangend uit naar de zomer van 2024 om hun Oekraïens(e) kind(eren) opnieuw te verwelkomen. Niet alleen uitten onze Oekraïense partners in Ivano-Frankivsk hun dankbaarheid voor de voorbije vakantie, maar hopen gelijktijdig om meer kinderen dit vakantiegeluk te kunnen aanbieden komende zomer. Om deze extra kinderen te kunnen uitnodigen, hebben we uiteraard nood aan nieuwe  gastouders. Met onze vereniging gaan we deze jaarlijkse uitdaging aan. Zo kunnen we onze doelstelling, onze droom of die van deze kandidaat-Oekraïense kinderen waar maken in juli 2024.
Bezorg een Oekraïens kind een mooie vakantie Word GASTGEZIN deze zomer Stel je kandidaat voor 1 mei! Vrijblijvende info via info@euro-children.be of via 0456 31 76 85.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief