Discussie over Flight 90-fuiven in OPWIJK laait hoog op

C21

Discussie over Flight 90-fuiven in OPWIJK laait hoog op

Fuifbeest_p200

Klaas De Coster en Sven Saerens kregen de toestemming van het Opwijkse gemeentebestuur en de eigenaar van de Fläkt om er dit jaar 10 fuiven te organiseren onder de naam Flight 90. Momenteel werden er al twee succesvolle fuiven georganiseerd en die zorg(d)en voor grote commotie onder de buurtbewoners.

Die zijn een petitie opgestart om de geluidsoverlast en het wildparkeren aan te klagen. Volgens hen is er onvoldoende parking om de vele bezoekers op te vangen en zij vragen zich af waarom er niet aan de eigenaar van de omliggende weiden wordt gevraagd om die open te stellen.
 
Ook spreken ze de bewering van de organisatoren tegen dat er geregeld politiepatrouilles zijn en dat die een buurtonderzoek naar de mening van de omwonenden zou ingesteld hebben. ‘Dit zijn geen fuiven meer, hier kan men spreken van een discotheek waar vele jongeren uit de regio op afkomen.’
 
De organisatoren en het gemeentebestuur van Opwijk begrijpen al die tegenkanting niet goed. Er is wel degelijk voldoende parkeerplaats zeggen zij, en er is geen sprake van een permanente discotheek uit te bouwen. De fuiven zijn wettelijk in orde met de Vlaamse Milieuwetgeving, net als de brandpreventie.
 
Bron tekst: www.spits.fm
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2010
Spits.fm
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief