René Vindevogel uit RUISBROEK is ‘mister brocante’ in HALLE

C21

René Vindevogel uit RUISBROEK is ‘mister brocante’ in HALLE

Editiepajot_halle_brocante_1_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_brocante_2_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_brocante_3_gr_foto_merckx
 

Elke 3de zondag van de maand is er rommelmarkt op en rond de Grote markt van Halle. De organisatoren kozen deze maand een mister brocante. Het werd de 70-jarige René Vindevogel uit Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw)

Het succesverhaal van de Halse rommelmarkt begon 10 jaar geleden op een rommelmarkt op de Brusselpoort in Halle. Nu is het niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Spijtig dat ze hun vaste datum soms moeten delen met andere organisaties in Halle. Zo was er naast de rommelmarkt op de Grote Markt ook een aperitiefconcert door de harmonie uit Lembeek, een motortreffen waardoor de parking zowel op het Posszoplein als de Leide verboden was voor de belangstellenden. Ook werden de nieuwe inwoners op het stadhuis ontvangen. Werkelijk van het goede te veel als men weet dat er zondagen zijn dat er in Halle niets te gebeuren valt.
 
Door het minder gunstige weer kwamen er slechts vijf kandidaten opdagen voor de eer van mister brocante. Zij moesten zich aanbieden in kledij van de tijd van toen, moesten hun waar aanprijzen voor een jury, een liedje zingen en de hoogste toren maken met hun koopwaar. De uiteindelijke winnaar werd de 70-jarige René Vindevogel uit Ruisbroek. Hij mag een jaar gratis op de rommelmarkt staan, kreeg een mand met streekproducten en een koffer met gereedschap. René is elke maand aanwezig op de rommelmarkt, ook in de winter, en is al zeer tevreden indien hij voor 50 euro kan verkopen.
 
Op de tweede plaats eindigde Pierre Vallaeyns uit Opwijk. Hij is geen regelmatige bezoeker van de rommelmarkt, maar komt vooral in de winter. Dan staan er minder verkopers, maar is er steeds een goede ambiance.
 
De rommelmarkt in Halle heeft elke derde zondag van de maand plaats.De standhouders betalen in Halle 1 euro de lopende meter. Hiervan gaat een deel naar het Centrummanagement. Het andere gedeelte gaat terug naar de marktkramers onder de vorm van een drankje of gaat naar de animatie voor de markt.
Op de rommelmarkt in Halle is er geen vaste standplaats. De plaatsen worden gegeven al naargelang de aankomst van de verkoper.
 
In de loop van de komende maanden is er ook nog een optreden van Zonko voorzien en komen er springkastelen voor de allerkleinsten. Voor het tienjarige bestaan zullen de standhouders in augustus gratis hun standplaats mogen innemen.
 
Voor verdere info kan men steeds terecht bij Jean op tel.0497/54 85 07 of op www.rommelmarkthalle.weebly.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief